Activitati desfasurate de Prefectura Suceava privind alegerile locale

Săptămâna trecută, în perioada 07.09-13.09.2020, Instituția Prefectului-județul Suceava a realizat toate acțiunile prevăzute în Programul Calendaristic al alegerilor locale din data de 27.09.2020, aprobat prin H.G. nr. 576/2020.

poza
Activitati desfasurate de Prefectura Suceava privind alegerile locale
În perioada sus-menționată, s-a realizat situația centralizatoare privind locațiile secțiilor de votare cu indicarea suprafeței sălilor de vot/ de așteptare privind respectarea normelor de igienă sanitară în contextul pandemiei COVID-19. Totodată, s-a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava să se inspecteze locația de depozitare și distribuire a buletinelor de vot și a celorlalte materiale de la Pavilionul Central al Centrului Economic Bucovina Suceava (CEBS), astfel încât să fie respectate normele de igienă sanitară impuse actualul context epidemiologic și normele P.S.I..
De asemenea, s-a adus la cunoștința birourilor de circumscripție locală de la nivelul județului Suceava delimitarea și numerotarea fiecărei secții de votare și a sediilor acestora în vederea realizării publicațiilor. Către toate autoritățile publice locale s-a transmis circulară prin care s-a solicitat afișarea programului de lucru al Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Suceava și verificarea numerotării secțiilor de votare conform actualizării Autorității Electorale Permanente.
A fost transmisă circulară către toate birourile electorale de circumscripție de la nivelul județului Suceava cu precizările referitoare la posibilitatea persoanelor desemnate ca informaticieni de a beneficia de indemnizațiile cuvenite personalului auxiliar pentru perioada în care nu sunt remunerați pentru această atribuție.
Specialiștii din cadrul Serviciului de Transmisiuni Speciale Suceava, Direcției de Statistică Suceava și reprezentanții Autorității Electorale Permanente – Biroul Suceava au organizat instruiri zonale cu operatorii de calculator care își vor desfășura activitatea în secțiile de votare. Instruirile au avut loc, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19, în șase locații din județul Suceava, respectiv în municipiile Suceava, în cadrul Palatului Administrativ, Fălticeni, în cantina Liceului Agricol, Câmpulung Moldovenesc, în sala de sport a Colegiului Național „Dragoș Vodă”, iar la Rădăuți, Vatra Dornei și în orașul Gura Humorului acțiunile s-au desfășurat la Casa de Cultură.
Sâmbătă, 12 septembrie 2020, la Pavilionul Central al Centrului Economic Bucovina Suceava (CEBS) al Consiliului Județean Suceava, reprezentanții Instituției Prefectului-județul Suceava au recepționat buletinele de vot tipărite de Regia Autonomă Monitorul Oficial, care, apoi, au fost predate sub pază Inspectoratului de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava. Din totalul de 2.696.000 exemplare buletine de vot, un număr de câte 674.000 buletine de vot sunt pentru alegerea președintelui consiliului județean, alegerea consiliului județean, alegerea primarilor și alegerea consiliilor locale.
Pe tot parcursul săptămânii, 07-13.09.2020, s-au organizat ședințe operative de lucru cu participarea conducerii Instituției Prefectului-județul Suceava și a personalului tehnic auxiliar al Biroului Electoral Judeţean de Circumscripție nr. 35 Suceava, s-a actualizat, pentru aducerea la cunoștința publică, site-ul Institutiei Prefectului-județul Suceava și s-a asigurat zilnic de personalul tehnic auxiliar suportul tehnic la Biroul Electoral Județean nr. 35 Suceava, inclusiv pentru perioada 12-13.09.2020.
În săptămâna în curs, sunt stabilite următoarele activități:
- se va pregăti distribuirea buletinelor de vot către primari și președinții birourilor electorale de circumscripție locale de la nivelul județului Suceava;
- se vor realiza achizițiile de materiale necesare bunei desfășurări a scrutinului electoral;
- se vor organiza instruirile cu președinții, locțiitorii și informaticienii de la birourile de circumscripție locală de către reprezentații Instituției Prefectului-județul Suceava, Serviciului de Transmisiuni Speciale Suceava, Autorității Electorale Permanente – Biroul Suceava și Direcției de Statistică Suceava.
În perioada următoare se va răspunde cu operativitate oricăror probleme organizaționale care ar putea interveni și se va avea în vedere actualizarea permanentă cu informații de interes public atât pe site-ul https://sv.prefectura.mai.gov.ro/, cât și pe pagina de facebook a Instituției Prefectului-județul Suceava.



13:16
luni, 14 septembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere