30 de angajatori au fost amendati de ITM pentru munca nedeclarata

ITM Suceava a amendat 30 de angajatori care aveau lucratori fara forme legale. Seful ITM Suceava a precizat ca pe parcursul lunii trecute, inspectorii de munca au efectuat in jur de 300 de controale , atat in domeniul securitatii si sanatatii in munca, dar si in domeniul relatiilor de munca.. Astfel au fost aplicate 180 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 390 de mii de lei.

poza
30 de angajatori au fost amendati de ITM pentru munca nedeclarata

In domeniul relatiilor de munca au fost efectuate 236 de controale in urma carora s-au aplicat 105 sanctiuni in valoare de 381.500 de lei. In cursul lunii iunie, inspectorii au depistat 67 de persoane care desfasurau munca nedeclarata. Dintre acestea, 31 au fost gasite fara contracte individuale de munca transmise in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu in ziua anterioara inceperii controalelor , iar 32 de persoane au fost depistate la munca fara contracte individuale. Alte doua persoane au fost gasite la munca in perioda in care aveau contractual individual de munca suspendat si tot doua persoane erau la munca in afara programului de lucru stabilit in contractual individual cu timp partial.
Pentru munca nedeclarata au fost sanctionati 30 de angajatori, valoarea amenzilor fiind de 300.000 de lei. In domeniul securitatii si sanatatii in munca s-au efectuat 74 de controale , in urma carora au fost aplicate 75 de sanctiuni contraventionale in valoare de 8.000 de lei.
Romeo Butnariu, seful ITM Suceava a spus ca printre principalele deficiente constatate in acest domeniu se numara nefolosirea echipamentelor de protectie, neintocmirea programelor cu termenele de intretinere pentru fiecare echipament de munca sau neinlocuirea semnalizarilor de securitate degradate.


09:15
joi, 12 iulie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere