Ziua Internaţională a Voluntariatului la Suceava

Organizaţiile non-guvernamentale axate pe voluntariat din Suceava s-au reunit astăzi pentru a marca Ziua Internaţională a Voluntariatului printr-un flash mob în faţa Direcţiei Judeţene de Tineret.

poza
Ziua Internaţională a Voluntariatului la Suceava

"Ziua Internaţională a Voluntariatului e ocazia perfectă să ne cunoaştem între noi, membrii organizaţiilor non-guvernamentale din Suceava. Deşi ne cunoaştem şi avem cu multe organizaţii proiecte comune, ar exista multe de perfecţionat în direcţia aceasta. Voluntariatul şi dorinţa de a face lucruri interesante pentru comunitate ne-a aduna azi la sediul DJT, iar prin flash mobul ce l-am făcut am vrut să sensibilizăm tinerii mai puţin activi şi să le arătăm că există multe posibilităţi de aţi valorifica timpul şi energia", ne-a declarat Oxana Gradcenco, membru al Grupului de Iniţiativă al Românilor din Basarabia.

GIRB (Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia), ASUS (Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava), ANSSA (Asociaţia Naţională a Studenţilor în Ştiinţe Administrative) FIRESC şi AIESEC, alături de ONG-urile Night Music, Youth Can Do It, Fundaţia ANA, Juventus şi Promotorii Bucovinei s-au întîlnit în faţa Direcţiei Judeţene de Tineret pentru a sărbători Ziua Internaţională a Voluntariatului.

Bradul din faţa DJT a fost împodobit cu siglele organizaţiilor, ulterior voluntarii strângându-se pentru a forma litera V.

În ce priveşte voluntariatul, Oxana ne spune că este "voluntar de profesie" încă din liceu şi consideră că voluntariatul este o boală de care se scapă cu greu.

"Datorită voluntariatului şi implicării mele în GIRB mi-am făcut mulţi prieteni, iar evenimentele organizate în cadrul organizaţiei mi-au pus în valoare unele calităţi de care nici nu bănuiam că le am", a mai menţionat Oxana. Oxana Greadcenco este studentă în anul III la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, şi membru în Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia încă din primul an de studiu.

17:47
duminica, 05 decembrie 2010

Taguri

Ziua Internationala a Voluntariatului, flash mob, prin oras, voluntariat

Autor
Bogdan Popescu
  • Managerul Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi, a fost demis de Consiliul de Administrație
  • CNSU: Elevii din anii terminali vor participa, fizic, la cursuri
  • Comuna Dragoiesti intra in scenariul rosu
  • Cadouri handmade și ateliere de creație cu temă specială de Ziua Mamei, la Iulius Mall Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere