Vaccinuri gratuite împotriva gripei şi a hepatitei B

Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava peste 13.000 de doze de vaccin gratuit împotriva hepatitei B. Judeţului Suceava i-a fost repartizată şi prima tranşă de doze de vaccin antigripal sezonier.

poza
Vaccinuri gratuite împotriva gripei şi a hepatitei B | (f) Bogdan Popescu | Newsme.ro

Judeţului Suceava i-a fost repartizat un număr de 13.080 de doze de vaccin hepatitic B pediatric, cantitate pe care specialiştii o consideră suficientă pentru a acoperi următoarele 6-7 luni. Aceste doze gratuite sunt destinate cabinetelor medicale de familie şi spitalelor din judeţ (maternităţi) pentru realizarea imunizărilor conform calendarului naţional de vaccinări.

Ministerul Sănătăţii a mai repartizat şi prima tranşa de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2010-2011. Cele 69.500 de doze de vaccin repartizate vor fi distribuite la începutul săptămânii viitoare către medicii vaccinatori.

Conform recomandărilor OMS şi ECDC, vor fi vaccinate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, cât şi personalului medical.

14:41
marti, 26 octombrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere