USV a participat cu patru invenții la Salonul de inventică International Invention & Trade Expo ITE

În perioada 10 -11 septembrie 2020, Londra a găzduit cea de-a doua ediție a Salonului de inventică International Invention & Trade Expo ITE, care reprezintă o platformă pentru inovație, un loc de întâlnire profesional, unde se reunesc diferiți actori din lumea inovației, cercetării, dezvoltării și finanțării și acoperă domenii precum: inginerie, medicină, tehnologia informației, biochimie, protecția mediului, energetică, echipamente industriale și multe altele.

poza
USV a participat cu patru invenții la Salonul de inventică International Invention & Trade Expo ITE
Cu această ocazie, delegațiile oficiale din peste 20 de țări se reunesc în fiecare an pentru a-și prezenta invențiile brevetate și ideile noi, competiția reunind mulți participanți și invenții în domenii diverse. Salonul de inventică ITE este susținut de World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA), care oferă premii de excelență în inovație pentru cele mai bune invenții.
ITE Londra este o fereastră către inovație și noi tehnologii și, prin urmare, este legătura care permite oamenilor de afaceri și cercetătorilor să se întâlnească cu investitori și potențiali parteneri, pentru a-și dezvolta și materializa proiectul și pentru a-și promova și comercializa produsul.
La ediția din acest an, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu patru invenții ale cadrelor didactice și doctoranzilor care activează în cadrul Centrului de Inventică „Dorel Cernomazu” al Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Juriul internațional al Salonului a acordat patru medalii de aur și o medalie de platină autorilor invențiilor participante.

Cea mai apreciată invenție, Automatic ice remover device for aerial power lines, propune o soluție de deschiciurare a liniilor electrice aeriene. Această invenție a primit două medalii, una de platină și una de aur, având ca autori pe: CENUȘĂ Mihai, POIENAR Mihaela, MILICI Laurențiu Dan, GRAUR Adrian, UNGUREANU Constantin, ATĂNĂSOAE Pavel, BOBRIC Crenguța Elena, POPA Cezar Dumitru.

Celelalte invenții participante au fost medaliate cu aur, după cum urmează:

Device for continuous skeletal traction, autori: CENUȘĂ Mihai, POIENAR Mihaela, MILICI Laurențiu Dan, RAȚĂ Mihai, IRIMIA Daniela, PENTIUC Radu Dumitru, LUPU Elena Daniela, AFANASOV Ciprian;
Automatic command control system, autori: TOADER Eusebiu, POIENAR Mihaela, MILICI Mariana Rodica, RAȚĂ Gabriela, PRODAN Cristina, VLAD Valentin, NIȚAN Ilie, UNGUREANU Constantin;
System for monitoring the activity of a person in the office, autori: MILICI Laurențiu Dan, POIENAR Mihaela, NIȚAN Ilie, UNGUREANU Constantin, GROSU Oana Vasilica, POCRIȘ Marcel, TOADER Eusebiu Vasile, MEDRIHAN Dumitru Nicolae.


08:45
miercuri, 16 septembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere