Trei elevi suceveni, premiaţi la olimpiada internaţională de limba română

Cei trei elevi au obţinut primele trei locuri în cadrul olimpiadei organizate la Constanţa.

poza
Trei elevi suceveni, premiaţi la olimpiada internaţională de limba română

În perioada 14-19 mai, la Constanţa a avut loc olimpiada internaţională de limba şi literatura română. La această olimpiadă judeţul Suceava a luat primele trei locuri: premiul I a fost luat de Ţăranu Sabinne Marie, elevă în clasa a X-a, Colegiul Naţional Petru Rareş, pregătită de prof. Gheorghe Cîrstean; premiul al II-lea a fost obţinut de Cîmpan Andreea, elevă la Şcoala Nr. 3, Rădăuţi, pregătită de prof. Crăciun Sextilia. Premiul al III-lea a fost cucerit de Cîrjă Mihai, elev în clasa a 11a, la Colegiul Naţional Ştefan cel Mare, sub îndrumarea doamnei prof. Oniga Domnica.

Elevii au fost prezentaţi şi felicitaţi de către Şeful Inspectoratului Judeţean Suceava. Sabinne Marie Ţăranu, numită în glumă "recidivistă" a declarat că nu se află la prima participare, obţinînd şi alte premii pe parcursul educaţiei formale. Ea a mai adăugat că olimpiadele fac parte din viaţa lor, instituindu-se chiar o tradiţie. Aşa cum aşteptăm Crăciunul sau Paştele, cu aceeaşi emoţie aşteptăm sărbătoarea olimpiadei."

În ce îl priveşte pe Mihai Cîrja, profesoara Domnica Oniga se declară uimită de faptul că deşi elevul său este la un profil real cu specializarea engleză, el poate să dea dovadă de inteligenţă şi la limba română.

17:18
marti, 25 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • O mașină a luat foc din mers pe centura Rădăuțiului
  • Trei angajați din învățământ și doi elevi, confirmați cu infecție cu noul coronavirus
  • Rata de infectare Covid-19 în municipiul Suceava scade la 2.08 la mie
  • Ion Lungu: Zilnic se fac cate 40-50 de vaccinari
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere