Transporturi de lemn verificate de Garda Forestiera Suceava

Două transporturi de material lemnos, semnalate de Daniel Bondar, un activist civic rădăuțean, au fost verificate de Garda Forestiera Suceava.

poza
Transporturi de lemn verificate de Garda Forestiera Suceava

Sâmbătă, 25 iulie, în baza sesizării domnului Bodnar Daniel, Garda Forestiera Suceava în cooperare cu I. P.J. Suceava – Secția 3 de Poliție Marginea, a efectuat mai multe verificări privind legalitatea a două transporturi cu material lemnos.

„În urma verificărilor specifice desfășurate, în raport cu atribuțiile exercitate de către reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava, s-a constatat faptul că ambele transporturi erau încărcate cu material lemnos peste prevederile avizelor de însoțire specifice transportului materialelor lemnoase. S-a procedat la efectuarea inventarelor faptice, excedentul de material lemnos în volum de 8,148mc a fost predat către structura silvică în raza căreia s-a făcut constatarea, precum și la aplicarea de sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei pentru cei care au expediat materialul lemnos în cauză”, se arată în comunicat.
Duminica, 26 iulie, la o altă sesizare a societății civile, au fost demarate de Garda Forestiera Suceava verificări asupra unui alt transport de material lemnos sesizat a fi suspect sub aspectul legalității în conformitate cu legislația specifică, în cooperare cu I.P.J. Suceava -Poliția orașului Solca.

„Au fost efectuate inventarieri faptice ale materialului lemnos transportat, rezultând și de această dată diferențe, însă în minus. Pentru cele constatate, delegații Gărzii Forestiere Suceava au aplicat sancțiuni în valoare de 5000 lei emitentului documentelor specifice de transport”, se arată în comunicat.

Garda Forestieră Suceava menționează că verificările aflate în curs de desfășurare, vizează legalitatea recoltării materialului lemnos precum și punerea pe piață, fiind efectuate verificări și asupra locului de recoltare, de proveniență a materialului lemnos.



08:47
miercuri, 29 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere