Torţe umane: Au ars de vii la locul de muncă

Teodor Pribeagu, de 55 de ani, din Gura Solcii, Gheorghe - Cristinel Prodan, de 23 de ani, din Ţibeni, şi Daniel – Andrei Şalgău, de 33 de ani, din sat Gară – Milişăuţi, au fost preluaţi azi, în cursul dimineţii, de un elicopter de tip Mi-8, din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, de pe stadionul Areni, din Suceava, şi transportaţi în Capitală, la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Cei trei sunt victimele unui incendiu produs prin explozie, la primele ore ale dimineţii de astăzi, la punctul de lucru din Slobozia –  Grăniceşti al SC Supermag Imperial SRL Câmpulung Moldovenesc, firmă  de reşapat cauciucuri.

Pribeagu, care a suferit arsuri de gradul III - IV pe 100% din suprafaţa corpului, Prodan, cu răni pe 70% din suprafaţa corpului, şi Şalgău, cu 30% din piele afectată, înlocuiau un rulment, informează lt. col. Constantin Petru, şeful Serviciului Prevenire Incendii, din cadrul ISU „Bucovina” Suceava, înlocuiau un rulment la motorul tocătorului de cauciuc nr. 2 al fabricii. „Cel mai probabil s-au produs scântei mecanice, în urma folosirii unui ciocan, a unui obiect metalic, pudreta de cauciuc de pe instalaţiile electrice şi mecanice, adică pulberea fină rezultată în urma tocării cauciucului, foarte inflamabilă, aprinzându-se cu violenţă, instantaneu”, spune sursa citată.

Incendiul, care s-a extins pe o suprafaţă de 100 mp pătraţi ai halei de producţie, a fost lichidat de ceilalţi angajaţi ai fabricii de reşapat cauciucuri, cu ajutorul a celor 20 de stingătoare şi al hidrantului din incintă.

Anihilarea oricărei urme de pericol a fost realizată de pompierii Detaşamentului Rădăuţi.

Cei trei, despre care am aflat că ar fi plătiţi de patron cu câte 1000 de lei pe lună net, sunt mecanici. Şeful lor, Valeriu Chiriluţă, a fost rănit uşor, în urma incendiului, la mâna stângă. Niciuna dintre victime nu purta echipamentul de protecţie, absolut necesar unor intervenţii de genul celei pe care o efectuau. Lângă hală, carbonizate, se puteau vedea, după preluarea de către Salvare a victimelor ce mai rămăsese din adidaşii, cămaşa şi pantalonii unuia dintre nefericiţii muncitori.   Poliţia, ITM, Garda de Mediu au deschis, separat, câte o anchetă.

Şansele cele mai mici de supravieţuire le are Teodor Pribeagu, tată  a 10 copii.

22:33
joi, 09 iunie 2011

Taguri

SMURD, accident de munca, arsi

Autor
Mugur Geu
Gazduit de Administrare Servere