Tineri suspectaţi de incendierea unui autoturism al poliţiei

Doi tineri din localitatea Botoşana, suspectaţi de incendierea unui autoturism al Poliţiei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

poza
Tineri suspectaţi de incendierea unui autoturism al poliţiei

Azi noapte, autoturismul din dotarea Postului de Poliţie Botoşana a fost incendiat. În urma cercetărilor demarate de echipa operativă deplasată la faţa locului, a reieşit că un tânăr care provocase anterior un scandal într-un bar din localitate, a incendiat autoturismul, cu ajutorul unui prieten, după ce a spart un geam de la portieră şi a aruncat cu benzină în interior.

În fapt, Postul de Poliţie Botoşana a fost sesizat în jurul orei 22,30, că Ionuţ C., de 20 de ani, din localitate a provocat scandal în incinta unui bar de pe raza comunei. Un agent de poliţie s-a deplasat la faţa locului, a aplanat conflictul şi a avertizat persoana cu privire la modul de comportare.

Ulterior, în jurul orei 01.20, agentul de poliţie a fost sesizat din nou cu privire la faptul că aceeaşi persoană a provocat mai multe distrugeri în interiorul barului, precum şi asupra a două mopede aflate în imediata apropiere, după care a plecat de la faţa locului.

În timp ce poliţistul desfăşura verificări cu privire la faptele semnalate, autoturismul din dotarea Postului de Poliţie ce se afla parcat la o distanţă de aproximativ 50 m de bar, a fost incendiat.

Poliţistul a stins incendiul provocat cu extinctorul din dotare.  

Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, în jurul orei 02.10, C. Ionuţ s-a deplasat, cu un autoturism condus de B. George, în parcarea unde se afla autoturismul din dotarea Postului de Poliţie şi, după ce a spart un geam de la autospecială, a aruncat cu benzină în interior, iar cu o brichetă, a aprins combustibilul.  

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere prin incendiere pentru C. Ionuţ şi complicitate la distrugere pentru B. George.

Cei doi riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.

08:32
marti, 20 aprilie 2010

Taguri

IPJ Suceava

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere