Tineri surprinsi de o furtuna in zona partiei Rarau

Miercuri, 29 iulie a.c., la ora 16:16, în urma unui apel prin SNUAU 112, un tânăr în vârstă de 17 de ani a sesizat faptul că, grupul de persoane în care se află, a fost surprins de o furtună puternică și a rămas blocat în partea superioară a pârtiei Rarău.

poza
Tineri surprinsi de o furtuna in zona partiei Rarau
Persoana în cauză a relatat faptul că cele 10 persoane, cu vârste de 16-17 ani, din municipiul Vaslui, au plecat de la Cabana Rarău spre locul în care erau cazați, o pensiune situată pe drumul Izvorul Alb. Aceștia au fost surprinși de o furtună și pentru că nu și-au putut continua deplasarea, s-au adăpostit în zona împădurită.
O echipă de jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc, un lucrător al Serviciului Salvamont și un pădurar au ajuns în mai puțin de o oră la locul indicat. Membrii grupului de excursioniști nu prezentau probleme de sănătate și nu au solicitat îngrijiri medicale.
După ce au primit haine uscate aduse de jandarmi, tinerii au fost transportați la locul de cazare.

*

Jandarmii din cadrul Postului Montan Câmpulung Moldovenesc împreună cu patru salvamontiști au intervenit și în seara zilei de marți, 28 iulie a.c., când printr-un apel prin SNUAU 112, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din municipiul București, a sesizat faptul că s-a rătăcit în pădurea din apropierea Schitului Sihăstria Rarău.
În lipsa detaliilor pentru orientare, nu şi-a putut continua deplasarea, fiind nevoit să solicite sprijinul autorităţilor.
Echipele de intervenție au comunicat cu bărbatul prin intermediul telefonului mobil, reuşind să-l găsească după aproximativ o oră și jumătate într-o zonă împădurită aflată între Izvorul Alb și Valea Seacă.
Deși era în stare de epuizare fizică, acesta nu a solicitat îngrijiri medicale, fiind condus de jandarmi la locația de cazare.





09:29
joi, 30 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere