Ţigări în valoare de peste 94.000 lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 8.000 de pachete de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 94.000 lei. Totodată, patru autoturisme folosite în activitatea infracțională au fost indisponibilizate pentru continuarea cercetărilor.

poza
Ţigări în valoare de peste 94.000 lei, confiscate la frontiera de nord
Astfel, în jurul orei 23.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, în curtea unui imobil din localitate, un autoturism marca Dodge Caravan încărcat cu colete ambalate asemănător baxurilor cu țigări.

Deoarece proprietarul imobilului a declarat că nu ştie cum a ajuns maşina acolo, polițiștii de frontieră au transportat-o la sediul SPF Tarna Mare. Aici au inventariat marfa şi au constatat că sunt nouă colete care conțin 4.500 pachete cu țigări, cu timbru tip duty free, în valoare de 52.650 lei. Autovehiculul, în valoare de aproximativ 5.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Tot în cursul zilei de 15 octombrie, și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Vișeu de Sus și Serviciului Teritorial PF Maramureș, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului Comunal de Poliție Bârsana, au observat, în localitatea Bârsana, județul Maramureș, un autoturism marca Audi A6 suspect a fi implicat în activități ilicite. S-a acționat pentru oprirea acestuia, însă șoferul a ignorat semnalele polițiștilor și a mărit viteza de deplasare. Imediat, s-a pornit în urmărirea acestuia și blocarea direcțiilor de deplasare. La scurt timp, pe itinerariul de deplasare al autoturismului au fost găsite abandonate două colete cu țigări. După aproximativ trei km, a fost descoperit abandonat și autoturismul.

Atât mașina, cât și coletele au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.240 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 14.500 lei. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar mașina - în valoare de aproximativ 25.000 de lei - a fost indisponibilizată pentru continuarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

În ambele cazuri, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre producerea evenimentului de frontieră, în vederea cercetării în comun a cazurilor.

Și la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a fost declanşată ieri o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră au identificat, pe o stradă din municipiul Rădăuţi, două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportă țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea şoferilor celor două maşini, moment în care aceştia au abandonat autoturismele cu cheile în contact şi au fugit pe străzile din împrejurimi, dispersându-se prin oraş.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismelor, polițiștii de frontieră au descoperit în interiorul acestora mai multe pachete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară. Mașinile au fost transportate la sediul STPF, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.699 pachete țigări.

Ţigările, în valoare de 19.879 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două autoturisme - în valoare de 20.000 lei - folosite în activitatea infracţională au fost indisponibilizate la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se fac verificări în vederea depistării persoanelor implicate, cercetările fiind desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare luându-se măsurile legale ce se impun.

În cursul serii de 14 octombrie a.c., și polițiștii de frontieră Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 22.30, colegii noștri au oprit pentru control, în localitatea Păulești, un autoturism, înmatriculat în România. Mașina era condusă de către un cetățean român, în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. La controlul sumar al mașinii, s-a constatat că pe bancheta din spate se aflau mai multe colete. Existând suspiciunea că acestea ar conține țigări, șoferul și mijlocul de transport au fost conduși la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor aflate în mașină s-a constatat că acestea conțineau 600 pachete cu țigări de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free din Ucraina, în valoare de aproximativ 7.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

14:37
vineri, 16 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere