Țigări în valoare de peste 242.000 de lei, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, cantitatea de aproximativ 21.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană. Țigările, în valoare totală de 242.131 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar doi cetățeni români sunt cercetați pentru contrabandă.

poza
Țigări în valoare de peste 242.000 de lei, confiscate la frontiera de nord
În data de 27 iunie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 07.00, colegii noștri au oprit în trafic, pentru control, în localitatea Hărnicești, două autoturisme. La volanul primului autoturism, marca Skoda Octavia, înmatriculat în România, se afla un cetățean român, în vârstă de 66 de ani, din județul Timiș. În interiorul mașinii, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete cu țigări.
Cel de-al doilea autoturism, marca Volkswagen Passat, înmatriculat tot în România, era condus de un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Maramureș. Ulterior s-a dovedit că acesta avea rol de post mergător pentru autoturismul oprit anterior.
Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura conducerii autoturismelor împreună cu cei doi șoferi la sediul poliției de frontieră pentru verificări.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului Skoda Octavia, polițiștii de frontieră au descoperit 9.556 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană și din magazine de tip duty free, în valoare de 111.805 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscarii. Totodată, autoturismul în care au fost descoperite țigările a fost indisponibilizat,la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, cei doi conducători auto sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale. În dimineața acestei zile, șoferul autoturismului Skoda Octavia a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, care a dispus față de acesta instituirea controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
* Tot în data de 27 iunie a.c., și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negrești Oaș au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 03.00, colegii noștri au observat, pe direcția localității Cămârzana, jud. Satu Mare, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.
Imediat, colegii noștri împreună cu câinele de patrulare - intervenție POF au acționat pentru reținerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și au fugit pe teritoriul statului vecin. În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a zonei şi a cazului.
La fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.189 pachete cu țigări, de proveniență extracomunitară. Țigările, în valoare de 72.411 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.
* În data de 26 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 12.00, un echipaj al poliției de frontieră a efectuat, în localitatea Straja, județul Suceava, semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare de România. Șoferul nu a oprit la semnal, și-a continuat deplasarea, iar după aproximativ un kilometru a abandonat autoturismul pe marginea carosabilului. Polițiștii de frontieră ajunși la fața locului au găsit mașina cu portiera stângă deschisă, cheile în contact, șoferul reușind să fugă. În interiorul autoturismului se puteau observa mai multe colete voluminoase, cu țigări.
Mașina a fost transportată la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.950 pachete cu țigări, , provenite din magazine de tip duty free. Țigările, în valoare de 57.915 lei, precum și mașina, în valoare de 6.000 de lei, au fost indisponibilizate la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.
Totodată, din primele verificări s-a constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină figurează ca fiind radiat din circulație.
În cauză, se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat și cu numere false de înmatriculare.


16:24
duminica, 28 iunie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere