Tigari de contrabanda in valoare de 85.000 de lei confiscate de politisti

La 04.07.2020, ora 08:20, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 de Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal de oprire regulamentară a unui autoturism care se deplasa pe DN2E dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, motiv pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.

poza
Tigari de contrabanda in valoare de 85.000 de lei confiscate de politisti
Autoturismul a fost urmărit folosind semnalele acustice și luminoase până la intrarea în orașul Solca - DN 2E , unde a acroșat cinci oi dintr-o turmă ce traversa drumul național. A rezultat decesul celor cinci oi, autoturismul rămânând suspendat, moment în care conducătorul auto a coborât din mașină și a fugit pe câmp. Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar un agent de poliție a tras cinci focuri de avertisment în plan vertical pentru a-l opri pe șofer, însă acesta a fugit pe câmp și ulterior în pădure, fără a fi identificat.
Ulterior, în timpul căutărilor, pe traseul parcurs de persoana urmărită, a fost identificat un telefon mobil și un portofel conținând actul de identitate, permisul de conducere și mai multe documente pe numele unui bărbat în vârstă de 29 de ani, domiciliat în com. Straja, semnalmentele persoanei urmărite de lucrătorii de poliție corespunzând cu cele ale bărbatului din documente.
S-a constatat faptul că în interiorul autoturismului se aflau mai multe colete conținând pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, autoturismul fiind transportat la sediul Poliției mun. Rădăuți. Aici s-a procedat la inventariere, fiind identificate 7060 de pachete țigări (respectiv 141.200 bucăți țigarete), fără banderole fiscale, în valoare de aproximativ 85.000 lei.
Autoturismul, în valoare de cca. 8.000 Euro a fost indisponibilizat la Poliția mun. Rădăuți iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări față de bărbatul de 29 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Ulterior, în timpul efectuării cercetărilor, la ora 14.19, bărbatul de 29 de ani a sesizat prin SNUAU 112 că i-ar fi fost sustras anterior autoturismul implicat în eveniment, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt în scop de folosință”.
Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, polițiștii desfășoară mai multe activități de cercetare penală în vederea administrării și completării probatoriului, la finalizarea acestora, urmând a se dispune reunirea dosarului privind infracțiunea de „contrabandă” cu dosarul privind infracțiunea de „furt în scop de folosință”, prin extinderea urmăririi penale și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „inducere în eroare a organelor judiciare”.




14:02
duminica, 05 iulie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere