Tabăra de fotografie de la Ipotești, Botoșani a avut și participanți de la Suceava

Clubul Fotografilor Suceveni a avut 4 participanți la cea de-a 3-a ediție a Taberei de Fotografie Ipotești – „Căutându-l pe Eminescu”, care a avut loc în perioada 26-29 iulie 2018. La această prima participare a fotoclubului sucevean au participat atât membri fotografi profesioniști, cât și amatori, clubul fiind deschis tuturor pasionaților de fotografie și beneficiind cu toții în mod egal.

poza
Tabăra de fotografie de la Ipotești, Botoșani a avut și participanți de la Suceava
(Participanții de la noi au fost: Camelia Iordache, Mihaela Oprișan, Lăcrămioara Georgeta Samson, Nicoleta Manuela Andrian)

Evenimentul a avut un impact mare în zona Moldovei, strângând 4 cluburi foto: Clubul Fotografilor Iași, Clubul Fotografilor Suceveni, Clubul Foto Focus Botoșani, Asociația Pasionaților de Fotografie Bacău.

Excursia la lacul cu nuferi, vizitele prin încăperile încărcate de poveste din spațiul muzeal, turul ghidat prin centrul vechi al Botosaniului, excursia la Mănăstirea Vorona și cea din rezervația de tisă de la Tudora, ieșirile la răsărit și apus în satul ipotestean sunt doar câteva dintre activitățile desfășurate.

La acestea se adaugă cei doi speakeri care au insuflat artiștii fotografi prin discursul lor și workshopurile desfășurate acolo, Andrei Baciu și Mircea Bezergheanu.

Fotografii au putut să încerce echipamente fotografice Olympus de ultimă generație și au primit instructaj de folosire (mai ales la funcțiile cu totul noi introduse) și răspunsuri la întrebări pe tot parcursul taberei, de la Olympus România.

Atmosfera taberei a fost frumos surprinsă de către invitatul Mircea Bezergheanu: „Este prima oară când particip la o tabără foto la care să fie participanți din mai multe cluburi foto, din patru județe diferite. Este interesant că s-au prezentat și au lăsat orgoliile deoparte, venind să socializeze și să învețe de la lectori, dar și să împărtășească din modul lor de lucru cu fotografia.”

Cele mai reușite fotografii realizate de către participanți se vor regăsi într-un album și în cadrul unei expoziții itinerante organizată la cluburile foto participante la acest proiect în septembrie 2018 și în Parcul „M. Eminescu” din Municipiul Botoșani.

Organizatori: Memorialul Ipotești, Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, Consiliului Județean Botoșani, Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Botoșani și Olympus România.


11:36
joi, 09 august 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere