Școala PLUS, forum de idei și dezbateri pentru oameni implicați în viața comunității

Sâmbătă, 8 februarie, s-au organizat în cadrul Școlii PLUS Suceava primele cursuri dintr-o serie de prelegeri de pregătire și familiarizare în problemele administrației publice locale. Subiectele zilei de sâmbătă au fost pregătirea campaniei electorale pentru alegerile locale, ce este comunicarea politică, ce înseamnă bugetul unei unități administrativ-teritoriale și cum se face administrarea patrimoniului.

poza
Școala PLUS, forum de idei și dezbateri pentru oameni implicați în viața comunității

Cursurile Școlii PLUS sunt dedicate membrilor și simpatizanților Alianței USR PLUS care se simt implicați, care vor să învețe cât mai multe despre administrația publică locală și care sunt hotărâți să investească timp și energie, astfel încât să fie cât mai bine pregătiți pentru alegerile locale din acest an, dar și pentru participarea publică la actul de administrare a unităților administrativ-teritoriale din județul Suceava. În spiritul principiilor Alianței USR PLUS de promovare a unor candidați competenți, pentru o administrație în slujba cetățenilor și a comunităților, Școala PLUS va propune în continuare o serie de prelegeri despre posibilități de dezvoltare a județului Suceava și a unităților sale administrativ-teritoriale printr-o administrare mai eficientă, mai transparentă și mai responsabilă a resurselor și patrimoniului local. Vor fi invitați specialiști cu experiență în administrația publică, reprezentanți ai mediului privat și profesional și ai mediului academic pentru prelegeri și dezbateri despre cum poate contribui administrația publică locală la creșterea calității vieții cetățenilor județului Suceava, întărirea comunităților și responsabilizarea participării civice în problemele de interes pentru comunitate.

Filozofia PLUS este că cel care dorește să conducă trebuie să fie în slujba celor care l-au ales și că numai prin implicarea activă a cetățenilor se pot rezolva problemele comunității și transparentiza deciziile administrației publice locale. Pentru aceasta, membrii Școlii PLUS vă invită să le fiți alături la aceste cursuri și dezbateri și își manifestă deschiderea pentru a pune în discuție problemele reale ale locuitorilor orașelor și comunelor din județul Suceava, probleme care nu sunt neapărat pe agenda publică a aleșilor locali de acum, dar pe care vă invită să le semnalați.


09:13
luni, 10 februarie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere