Rezerviştii suceveni: Băsescu, un Somoza al României

La Suceava, pensionarii militari în rezervă l-au asociat pe preşedintele Traian Băsescu cu dictatorul din Nicaragua, Anastasio Somoza Debayle. | Protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Suceava în faţa Palatului Administrativ a durat doar jumătate de oră.

poza
Rezerviştii suceveni: Băsescu, un Somoza al României | (f) Bogdan Popescu/Newsme.ro

Aproximativ o sută de pensionarii militari în rezervă din cadrul S.C.M.D. Suceava s-au adunat în jurul orei 12.00 în faţa Palatului Administrativ din Suceava pentru a protesta împotriva măsurilor Guvernului de a recalcula pensiile.

Pensionarii suceveni l-au asociat pe preşedintele ţării cu Anastasio Somoza Debayle, dictatorul din Nicaragua, scandând: „Băsescu, un Somoza al României”.

Ei au solicitat respectarea Constituţiei şi a Drepturilor Omului. Protestul organizat de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate Suceava a durat doar o jumătate de oră, fără a se înregistra incidente. Militarii în rezervă au pledat pentru unitatea sindicatelor în lupta împotriva măsurilor neconstituţionale impuse de Guvern.

Pe o pancartă scria „Guvernele vin şi pleacă, armata rămâne la datorie”. Unul dintre pensionari ţinea o bucată de carton pe care erau scrise următoarele cuvinte: „Ani întregi v-am slugărit, într-un an ne-aţi ciuruit. Hoţilor: Băsescu, Boc, Oprea, Flutur, Popescu A.”.

Spre finalul manifestării, eu au scandat vorbe ca „Ruşine!” şi „Unitate”.

Unul din pensionarii militari care a luat cuvântul, a spus că „aceşti indivizi, cu nesimţire şi neruşinare, au încălcat jurământul cu mâna pe Biblie. Nu au curajul să discute cu noi. Trebuie să ne unim. [...] Nu suntem asistaţi sociali, ci cadre militare în rezervă. [...] Respingeţi dialogul! Nu uitaţi că sunteţi angajaţi, nu stăpânii noştri!”

Rezerviştii suceveni au menţionat că dacă problemele lor nu vor fi rezolvate, pe 1 martie 2011, zeci de mii de pensionari militari şi civili vor protesta la Bucureşti.

14:08
luni, 24 ianuarie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere