Proteste inițiate de Asociația GEC Bucovina împotriva acțiunii Primăriei de tăiere a teilor

Asociaţia “Grupul Ecologic de Colaborare – GEC Bucovina” a iniţiat o acţiune de protest faţă de tăierea teilor de pe bdul George Enescu şi str. Universităţii, din Suceava.

Acţiunea a demarat sâmbătă 21 februarie, şi constă în adoptarea de către voluntarii organizaţiei /cetăţeni a arborilor care urmează să fie tăiaţi/ relocaţi (nu s-a înţeles bine intenţia Primăriei Sucevei).


Fiecare voluntar transmite o imagine cu arborele adoptat, pe baza căreia GEC Bucovina emite un “certificat de adoptie”.


Acţiunea va continua şi duminică, 22 februarie.


Anul viitor, în februarie 2016, voluntarii care au adoptat arbori, vor verifica dacă Primăria şi-a respectat promisiunea de a replanta / readuce arborii pe locul unde se află acum.


„Adresăm domnului Ion Lungu, primarul Sucevei, şi colegilor săi din Primărie, provocarea de a ne revedea peste un an. Atunci vom putea cu toţii constata modul de îndeplinire a promisiunilor dlui Primar privind refacerea zonelor verzi reprezentate de cei 70 de arbori afectaţi de lucrările de extindere a parcărilor auto. Acţiunea noastră este un exerciţiu sucevean de democraţie participativă şi de implicare a societăţii civile în monitorizarea aplicării deciziilor autorităţilor publice locale. Cei care doresc să ni se alature, sunt bineveniti. Suntem deschişi la orice alte idei care nu implică violenţă (verbală, fizică etc).” au declarat reprezentanții GEC Bucovina.20:37
sambata, 21 februarie 2015

Taguri

Autor
Emima Genoveva
Gazduit de Administrare Servere