Peste 17.000 pachete cu ţigări ascunse în peretele dublu al unei mașini

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 17.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 204.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. O mașină folosită în activitatea infracțională a fost reținută, iar șoferul acesteia este cercetat pentru contrabandă.

poza
Peste 17.000 pachete cu ţigări ascunse în peretele dublu al unei mașini
În data de 09 ianuarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 07.00, pornind din zona de frontieră, colegii noştri au urmărit și reținut, pe raza localității Gura Humorului, o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, despre care exista suspiciunea că ar transporta bunuri provenite din activități de contrabandă. Mașina era condusă de către un cetățean roman, în vârstă de 50 de ani, din județul Suceava.

Șoferul și autovehiculul au fost conduși la sediul S.T.P.F. Suceava. În urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, în compartimentul de marfă a fost descoperit un locaș special amenajat – perete dublu – în care erau ascunse pachete de țigări de diferite mărci. După inventarierea acestora a rezultat o cantitate totală de 17.450 de pachete de proveniență extracomunitară. Valoarea acestora se ridică la aproape 204.000 lei.
Mijlocul de transport, în valoare de 40.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Conducătorul auto a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat in fața instanței cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.

09:47
duminica, 10 ianuarie 2021

Taguri

Autor
S.M
  • 1.262 suceveni s-au vaccinat joi împotriva Covid-19
  • Numărul cazurilor active de Covid-19 în județul Suceava a ajuns la 1.4624
  • Rata infectării Covid-19 a crescut la 2.91 in municipiul Suceava
  • Activități de prevenire în mediul online realizate de Jandarmeria Suceava în parteneriat cu Școala Postliceală Sanitară de Stat Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere