Peste 10.000 operațiuni de înmatriculare în trimestrul II al acestui an

În perioada 1 aprilie-30 iunie 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule, cei 9 lucrători de la ghișeele compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au desfășurat 10479 operațiuni de înmatriculare în circulație a vehiculelor, din care doar 838 sunt cu data fabricației sub 5 ani, 3999 transcrieri, 26 operațiuni de înmatriculare temporară.

poza
Peste 10.000 operațiuni de înmatriculare în trimestrul II al acestui an

În perioada la care facem referire, au fost procesate 10.309 certificate de înmatriculare, din care 648 sunt preschimbări de documente. Au fost atribuite 4692 autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele autorizate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați. Totodată, au fost operate 789 radieri auto din evidențe din diferite cauze: schimbarea caroseriei, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export.
În intervalul de timp analizat nu au fost întocmite documente premergătoare de cercetare penală pentru instrumentarea săvârșirii unor infracțiuni.
Numărul audiențelor desfășurate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru reprogramări examinare și diverse solicitări de înmatriculare, a crescut simțitor în perioada menționată: 3320 audiențe în trimestrul II, față de 1861 audiențe în primul trimestru al acestui an.
Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că această statistică rezultată din evaluarea trimestrială a activității SPCRPCIV confirmă necesitatea măsurii de înființare a unui ghișeu la liber, începând cu data de 27 iunie 2018, ghișeu care va funcționa până la data de 1 octombrie 2018.
“Se ajunsese la situația în care ponderea înmatriculărilor efectuate în urma audiențelor - pentru a veni în sprijinul cetățenilor cărora le expira valabilitatea certificatului RAR înainte de data programării online - era aceeași cu cea a înmatriculărilor efectuate în urma programărilor online, iar ceea ce trebuia să fie o excepție devenise regulă. Mai mult decât atât, cei care își soluționau solicitarea de înmatriculare în urma audienței nu-și mai anulau programarea online, decalând astfel, în mod artificial, intervalul de programare”, a declarat prefectul Adomnicăi.

Activitatea la Compartimentul permise de conducere și examinări
În trimestrul II, cei 10 lucrători de la ghișeele compartimentului au preluat 6725 dosare ale candidaților în vederea obținerii permisului de conducere. În acest interval de timp, au fost procesate 9275 permise de conducere, 6055 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii ale acestor document.
La proba teoretică de sală au fost examinate 5590 persoane, fiind declarate admise 3014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%/ La proba practică de traseu au fost examinate 4.649 persoane, fiind declarate admise 3306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%. În aceste activități au fost implicate 17 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – 3 ofițeri și 14 agenți.
În perioada 1 aprilie-15 mai 2018, examinarea la proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.
În evidențele SPCRPIV figurează 91 școli de șoferi (din care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de instructori auto.
În perioada trimestrului al II-lea, au fost analizate 93 de solicitări de obținere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92. Au fost preschimbate în documente similare 626 permise de conducere străine. Au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a 9 infracțiuni (fals în declarații), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet și Inspectoratul de Poliție Județean.

19:10
miercuri, 11 iulie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere