Peste 1.000 de cd-uri şi dvd-uri piratate capturate de poliţişti

poza
Peste 1.000 de cd-uri şi dvd-uri piratate capturate de poliţişti MEDIAFAX

La 31.03.2010, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale propusă de I.P.J. Suceava faţă de V. Vasile de 24 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „realizarea, în scopul distribuirii, fără a se urmări direct sau indirect un avantaj material, cu orice mijloace şi în orice mod, de mărfuri-pirat, oferirea, distribuirea, deţinerea ori depozitarea sau transportul, în scopul distribuirii de mărfuri-pirat, precum şi deţinerea acestora în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice, promovarea de mărfuri pirate prin orice mijloc şi în orice mod, inclusiv prin utilizarea anunţurilor publice ori a mijloacelor electronice de comunicare sau prin expunerea sau prezentarea către public a listelor sau a cataloagelor de produse şi reproducerea neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator în oricare din următoarele modalităţi: instalare, rulare sau executare, stocare, afişare ori transmitere în reţea internă”, ulterior fiind solicitată o autorizaţie de percheziţie la domiciliul suspectului.

Ieri s-a efectuat percheziţia domiciliară  ocazie cu care au fost ridicate 1.336 CD-uri şi DVD-uri inscripţionate cu jocuri, muzică, filme şi soft, 9 hard-diskuri din care 3 de 1 TB, 1 de 640 GB, 1 de 320 GB, 2 de 40 GB, 1 de 160 GB şi unul fără menţiuni cu privire la capacitatea de stocare şi mai multe documente.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că suspectul, prin intermediul unui site de anunţuri online, promova produse purtătoare de drepturi conexe (CD-uri, DVD-uri cu soft, muzica, filme şi jocuri) în scopul comercializării acestora la preţuri cuprinse între 2,5 şi 4 lei bucata.

Urmează a se înainta către O.R.D.A. produsele ridicate şi a se efectua o percheziţie a sistemelor informatice ridicate, a se lua legătura cu titularii drepturilor de autor încălcate şi a se stabili prejudiciul, după care dosarul va fi soluţionat procedural.

10:15
vineri, 16 aprilie 2010

Taguri

IPJ Suceava

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere