Peste 100 de politiști au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate de consumul de băuturi alcoolice

Consumul de alcool la volan este o cauză principală sau complementară a multor tragedii rutiere. Doar de la începutul acestui an, peste 30 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că au condus sub influența băuturilor alcoolice. Cu toate acestea, mulți șoferi dau în continuare dovadă de iresponsabilitate și urcă băuți la volan, constituind un risc enorm pentru siguranța traficului rutier.

poza
Peste 100 de politiști au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate de consumul de băuturi alcoolice
Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool peste 100 de polițiști din cadrul structurilor rutiere dar și din cadrul secțiilor și posturilor comunale de poliție avizați să desfășoare activități de poliție rutieră au fost prezenți pe drumurile publice din județul Suceava.
Prezența activă și numeroasă a polițiștilor a făcut ca în cursul zilei precedente să nu se înregistreze accidente rutiere cu victime. Mai mult, zeci de șoferi au fost identificați băuți la volan și au fost dispuse măsuri înainte ca aceștia să producă tragedii rutiere. În cazurile în care alcoolemia a depășit limita prevăzută de lege, polițiștii au întocmit dosare penale, în celelalte situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale, procedându-se totodată la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Prezentăm alăturat câteva situații în care polițiștii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La 13.04.2019, ora 01.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Alexandru cel Bun din localitate, autoturismul condus de un localnic de 38 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, acesta a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

La 13.04.2019, în jurul orei 19.17, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe str. Calea Transilvaniei din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 45 de ani din orașul Gura Humorului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 13.04.2019, ora 18.10, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, autoturismul condus de un localnic de 53 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.08:50
duminica, 14 aprilie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere