Pentru că îşi pierde locul de muncă, Angela Furtună intră în greva foamei

Angela Furtună, angajată a Bibliotecii Bucovinei I. G. Sbierea, a anunţat că intră în greva foamei pe perioadă nelimitată, începînd cu data de 26 iulie 2010, ora 10 pentru că în urma restructurării de personal, ea îşi va pierde locul de muncă.

poza
Pentru că îşi pierde locul de muncă, Angela Furtună intră în greva foamei

"Consider imorală, ilegală şi abuzivă Hotărârea Consiliului Judeţean Suceava nr.99 din 20 iulie 2010 privind aprobarea numărului de personal, a organigramei şi a statului de funcţii ale Bibliotecii Bucovinei, prin care, începând cu data de 1 august 2010, Compartimentul Marketing Cultural şi informare comunitară se desfiinţează, fiind reduse ambele posturi existente în cadrul acestuia, inclusiv postul meu" a declarat scriitoarea Angela Furtună.

 

Ea consideră că hotărîrea care intră în vigoare la data de 1 august 2010 are un caracter politic şi a fost determinată de activitatea unui grup intelectual ideologic extremist, cu cunoscute activităţi de presiune transpartinică, de traseism politic şi de turism politic oligarhic, şi care desfăşoară acţiuni susţinute împotriva democraţiei şi a personalităţilor democrate. 

 

Pe lîngă alte argumente, ea a mai adăugat unul: comunicarea faptului că a fost dată afară (fără motiv şi fără nicio cauză profesională din Biblioteca Bucovinei) a lipsit, atît din partea Bibliotecii Bucovinei, cît şi din partea Consiliului Judeţean.

 

Ea îi adresează o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu să ia act de acest al doilea Protest Public, prin care semnalează limojarea sa fără motiv (dintr-o instituţie dominată în aparatul de conducere de „elite” ale comunismului dinastic şi stalinismului pentru eternitate), să ia act şi de aspectul secund reprezentat de atrocităţile morale publice declanşate nu numai împotriva sa, ci împotriva intelighentziei româneşti în ansamblu, a oamenilor de cultură şi de creativitate remarcabilă, a vîrfurilor de lance ale conştiinţei şi vocii civice româneşti. Ea îl mai roagă să-şi amintească de lunile de foc ale campaniei prezidenţiale, în care, cu sacrificiul propriilor interese, a apărat în presă, blogosferă şi prin articole de analiză şi atitudine pe singurul candidat la Preşedinţia României care reprezenta şi propriile interesele.

"A venit vremea ca Preşedintele României să constate că şi viaţa mea de scriitor şi om de cultură român este importantă ca şi a domniei sale, şi la ea se atentează acum de către aceiaşi înverşunaţi adversari care doresc compromiterea tuturor valorilor democraţiei" a declarat dînsa.

 

Descărcaţi manifestul scris de autoarea Angela Furtună de aici.



10:55
luni, 26 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere