Pe podul de la Dorneşti se va putea trece cu utilaje de pînă în 40 de tone

Preşedintele Traian Băsescu alături de Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea şi preşedintele CJ Suceava Gheorge Flutur se află momentan în localitatea Dorneşti unde va fi inspectat podul de pontoane la care lucrează momentan militarii. Podul de la Dorneşti s-a rupt complet. Pila 3, grav avariată săptămîna trecută, a cedat presiunii, rupîndu-se în două.

Podul de pontoane este instalat peste rîul Suceava de un detaşament de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vînători de Munte. Instalarea a început de duminică, şi, potrivit comunicatului lansat de Ministerul Apărării Naţionale, podul va fi gata pe data de 8 iulie, deşi lucrările ar putea fi urgentate.

 

Vestea bună pe care a primit-o Traian Băsescu de la militarii prezenţi la Dorneşti este că peste podul de pontoane vor putea circula utilaje cu greutatea maximă de 40 tone. Ruta de pe DN17A era una cunoscută a fi pentru utilaje de tonaj greu.

 

Traian Băsescu s-a declarat agasat de presă, cerînd SPP-iştilor să îi facă loc pentru a vedea militarii. El a trecut cu o barcă a armatei peste rîul Suceava pentru a putea observa îndeaproape munca militarilor din Batalionul 72 Geniu şi 17 Vînători de Munte. Podul de pontoane este o soluţie temporară pentru reluarea circulaţiei pe DN17A, între localităţile Dorneşti şi Rădăuţi.

 

Între timp, înainte de sosirea preşedintelui în localitatea Dorneşti, pila 3 de la podul avariat din Dorneşti a cedat, rupînd podul în două.



12:42
luni, 05 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim! - un nou proiect de educație muzeală
  • Țigarete în valoare de 36.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Primele proceduri PET-CT și SPEC-CT au fost efectuate la Spitalul Județean Suceava
  • Încă patru cadre didactice din județ au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere