Patru barbati s-au ales cu dosare penale dupa ce au taiat ilegal arbori

La 13.04.2018, în jurul orei 08.30, un bărbat de 85 de ani, din comuna Udești, însoțit de 3 localnici cu vârste între 34 și 58 de ani, s-a deplasat cu un atelaj hipo pe raza localității Racova, în locul numit popular pădurea ,,La Șoguriˮ, teren cu vegetație forestieră ce-i aparține și au tăiat fără drept, 6 arbori de esență salcâm, nemarcați pentru tăiere.

poza
Patru barbati s-au ales cu dosare penale dupa ce au taiat ilegal arbori

La data de 13.04.2018, ora 10.30, în timp ce acționa pe raza comunei Udești, un echipaj mixt format din polițiști ai Secției 2 Poliție Rurală Ipotești și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava, au identificat patru persoane care încărcau material lemnos într-un atelaj hipo.
Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 13.04.2018, în jurul orei 08.30, un bărbat de 85 de ani, din comuna Udești, însoțit de 3 localnici cu vârste între 34 și 58 de ani, s-a deplasat cu un atelaj hipo pe raza localității Racova, în locul numit popular pădurea ,,La Șoguriˮ, teren cu vegetație forestieră ce-i aparține și au tăiat fără drept, 6 arbori de esență salcâm, nemarcați pentru tăiere.
Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea masei lemnoase tăiate ilegal și au stabilit o valoare de 1.353 lei, ce depășește de 8,2 ori valoarea unui m.c. de lemn, aspect din care rezultă săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și din vegetație forestieră situată pe terenul din afara acesteia indiferent de forma de proprietate”, materialul lemnos rezultat din comiterea faptei fiind confiscat și predat Ocolului Silvic Dolhasca.

13:23
sambata, 14 aprilie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere