Pagubele inundaţiilor vor fi evaluate de 22 comisii, la decizia prefectului

Dacă iniţial se discuta despre zece comisii care să evalueze pagubele produse caselor şi infrastructurii, Sorin Arcadie Popescu a decis înfiinţarea a zece comisii pentru evaluarea pagubelor terenurilor agricole şi două pentru investiţiile SAPARD pe infrastructură.

În vederea evaluării tuturor pagubelor produse în judeţul Suceava de ploile abundente din perioada 28.06-01.07.2010, Prefectul judeţului Suceava a decis înfiinţarea, pe lîngă cele zece comisii de evaluare a caselor şi a infrastructurii afectate, a încă 10 comisii de evaluare a pagubelor produse terenurilor agricole şi a 2 comisii de evaluare a pagubelor produse investiţiilor SAPARD pe infrastructură.

 

Din comisiile de evaluare a terenurilor agricole afectate fac parte: primarul unităţii administrativ teritoriale, un specialist al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Suceava, reprezentantul   Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava; medicul veterinar din unitatea administrativ teritorială şi reprezentantul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava.

 

Pentru a putea beneficia de toate drepturile ce se acordă de stat pentru terenurile agricole, beneficiarul are obligaţia sa comunice în scris Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în termen de 10 zile lucrătoare de la data la care poate face acest lucru, dacă exploataţia a fost afectată de un caz de forţă majoră şi să prezinte dovezile privind apariţia cazului de forţă majoră sau circumstanţa excepţională.

În vederea evitării pierderii sprijinului  financiar pe suprafaţă pentru anul 2010, APIA Suceava a declanşat o campanie de informare, atît a fermierilor, cît şi a administraţiilor locale (primăriilor). 

 

Potrivit purtătorului de cuvînt, Monica Tataru, din comisiile de evaluare a investiţiilor SAPARD pe infrastructură fac parte un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, un reprezentant al Consiliului Judeţean Suceava şi un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.



17:27
luni, 05 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere