Onorabilii hoţi de lux: n-au venit la furat cu mâna goală!

Gheorghe Rezmeriţă, de 38 de ani, Adrian Sabău, de 29 de ani, şi Iulian Gordău, de 34 de ani, toţi trei din judeţul Timiş, care au furat din casa patronului Adrian Florentin Frunză, din Dorneşti, sumele de 70.000 de euro, 17.000 de lire sterline, 4.000 de lei, precum şi bijuterii din aur, arestaţi preventiv duminică, au compărut în recurs, la Tribunalul Suceava, cerând să fie urmăriţi penal în stare de libertate.

poza
Onorabilii hoţi de lux: n-au venit la furat cu mâna goală!

Gheorghe Rezmeriţă  şi-a recunoscut fapta şi a declarat că ceilalţi doi nu ştiau nimic de comiterea furtului. Aceasta a fost şi teza pe care au pledat în instanţă avocaţii lui Sabău şi Gordău, insistând asupra faptului că, până acum, în dosar nu s-a probat nicidecum participarea lor la furt.

Avocaţii au arătat că Sabău a fost doar şofer – „închiriat”  de Rezmeriţă (pentru că acesta din urmă avea permisul suspendat, în luna iunie a acestui an provocând un grav accident rutier când a izbit frontal un autoturism VW Passat, la volanul căruia se afla un ofiţer din IPJ Timiş, accident în urma căruia poliţistul şi soţia sa, aflată în maşină,  au ajuns în stare gravă la spital), iar Gordău dormea în spatele BMW-ului X5 cu care au venit în judeţul Suceava, atunci când s-a produs furtul.

Autorul şi complicii săi, care riscă aceeaşi pedeapsă, au arătat prin apărătorii instanţei că, laolaltă cu suma confiscată de poliţişti la Bistriţa, în momentul în care au fost prinşi, se aflau şi banii lor personali, cu care veniseră. Astfel, Rezmeriţă ar fi avut în buzunare 1200 de euro şi 4000 de lei, Gordău – bani împrumutaţi pentru un botez, iar Sabău 300 de euro şi... promisiunea că va fi plătit de către Rezmeriţă pentru conducerea automobilului.


Nu a reieşit clar în instanţă dacă inculpaţii pretind, o dată cu punerea lor în libertate şi restituirea sumelor avute la ei, cert este că, după deliberări, care n-au fost excesive, instanţa i-a „ascuns” iar,  pe toţi trei, în beciul poliţiei.

Filmul judiciariştilor, care anchetează speţa, se bazează pe următoarele coordonate: Rezmeriţă, la solicitarea unei persoane rămase neidentificate, ia hotărârea să spargă casa omului de afaceri din Dorneşti, ştiind că acesta deţine o sumă mare de bani la domiciliu, îi cooptează pe cei doi complici, pleacă toţi trei spre Suceava, într-un BMW X5 condus de Sabău, doi dintre ei pătrund în curtea părţii vătămate, apoi în locuinţă, îndeasă ce au de luat într-o sacoşă şi pleacă. Aveau să fie prinşi la Bistriţa, în parcarea unui hotel de lux, unde luaseră masa (de reţinut că au mâncat şi băut, trei oameni, regeşte, din moment ce din suma furată lipsesc 400 de lei!).

Încă un amănunt în toată această poveste de lux a unui furt de lux, dintr-o casă de lux, a unui patron de lux: nicio uşă, nicio yală, niciun seif nu au fost forţate, sparte sau măcar zgâriate, iar locuinţa nu a fost răvăşită, ca şi cum enorma sumă lăsată în casa neasigurată ar fi fost ultima grijă a proprietarului sau, şi mai... rău, banii de... covrigi...



18:56
joi, 28 octombrie 2010

Taguri

dornesti, hoti

Autor
Lăcrămioara Luca
Gazduit de Administrare Servere