Municipiul Suceava a depășit pragul de 4 la mie la infectări cu SARS-CoV-2

In județul Suceava sunt 1.794 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, ieri fiind 1.818 cazuri.Incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 2,21 la mia de locuitori fără focare de Covid-19, iar cu focare incidența ajunge la 2,30 la mie, a informat miercuri Prefectura Suceava.

poza
Municipiul Suceava a depășit pragul de 4 la mie la infectări cu SARS-CoV-2
Potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 4 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 27 au sub cinci cazuri în evoluție, 37 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.


În același timp, în carantină se află 725 suceveni, iar în izolare 384. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 82.409 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 904 persoane, iar potrivit GCS, în 186 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști, regulile stabilite pentru localitățile carantinate zonal. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!



Prefectura Suceava: „PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!”La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.


Totodată, 18 localități sucevene sunt în zona roșie, adică au o rată de infectare de peste 3,0 la mie, fără a fi luate în calcul focarele.

Cea mai mare rată de infectare, fără a fi luate în calcul focarele, este în Horodnic de Jos – 4,80 la mie. Cea mai mare rată de infectare inclusiv focare de Covid-19 este la Solca – 21,01 la mie.

12:37
miercuri, 18 noiembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere