Max Croitoru, campionul de K1, a fost arestat preventiv

Arest preventiv pentru 29 de zile pentru suceveanul Iacob  Maximilian Croitoru (nume anterior: Kurutz), de 41 de ani, zis Max, fost luptător de Local Kombat/K1, a decis, ieri, Tribunalul Suceava.

Acuzaţia: tentativă la infracţiunea de omor calificat.

Reamintim că, în seara zilei de 20 iulie, a. c., Max a ieşit în pielea goală în faţa porţii vilei sale din Şcheia, situată pe strada Cetăţii, şi a început sa atace oameni şi maşini.

„În seara zilei de 20 iulie 2011, se arată în dosarul înaintat instanţei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal, în jurul orei 21.30, în loc public, respectiv pe strada Cetăţii din localitatea Şcheia, în apropierea locuinţei sale, inculpatul a exercitat acte de violenţă repetate şi de o intensitate ridicată asupra victimei Gheorghe Pavel, de 49 de ani, vecin, aplicându-i lovituri puternice cu pumnii şi picioarele la nivelul corpului, în special al capului şi cauzându-i leziuni grave, care i-au pus în primejdie viaţa şi au necesitat pentru vindecare un număr de 40-50 de zile de îngrijiri medicale. Şi în prezent starea victimei este foarte gravă, aceasta fiind transferată într-o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti”.

În seara cu pricina, Gheorghe Pavel tocmai ieşise cu maşina din curte, când luptătorul i-a ieşit în faţă, l-a scos din autoturism şi l-a bătut până l-a lăsat în stare de inconştienţă.

A doua victimă a fostului luptător de Local Kombat a fost Nicolae Gradinaru, în vârsta de 59 de ani, care venise în vizită la rude.

Maximilian Croitoru a distrus şi două autoturisme, spărgându-le parbrizele. Una dintre maşini a rămas şi fără geamurile laterale din partea stânga-spate.

Cele două victime au fost duse de urgenţă, cu Salvarea, la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Grădinaru a fost internat în Secţia ORL, cu leziuni cranio-faciale, iar Pavel - la Reanimare. De aici, ultimul a fost transportat cu un avion-ambulanţă la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Maximilian Croitoru a fost imobilizat ulterior de un echipaj de poliţie şi de Grupa de Intervenţie a Jandarmeriei.

Potrivit martorilor, în momentele sale de furie dementă, Max invoca în româneşte diavolul, rostind, ulterior, o avalanşă  de cuvinte într-o limbă străină. Înainte de acest episod, spun rudele sale, fostul campion a dat foc la 20.000 de euro. A fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, de unde, escortat de mascaţii poliţiei, a fost internat la Secţia de Psihiatrie Burdujeni.

Psihiatrii suceveni au hotărât că Max Croitoru are debut de schizofrenie, transferându-l la Spitalul de Psihiatrie Socola – Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, rezultatele expertizei psihiatrice realizate de medicii ieşeni nu au sosit încă.

18:35
marti, 09 august 2011

Taguri

Autor
Mugur Geu
Gazduit de Administrare Servere