Lungu: Nu vom majora taxa de salubritate

Printre cele mai recente teme de discuţii în administraţia locală şi judeţeană se numără şi transportul deşeurilor menajere în localitatea Botoşani.

Transportarea deşeurilor în Botoşani prevede costuri mai mari, ei lucrînd cu tarife în tone şi nu metri cubi. Deşi există o reţea de sortare selectivă a deşeurilor, gunoiul din apartamente şi casele particulare nu este sortat, creînd mari dificultăţi.

Deşi costurile vor fi mai mari, Ion Lungu este hotărît să menţină taxa de salubritate la acelaşi nivel, adică 2,5 lei/persoană/lună, aceasta numărîndu-se printre cele mai mici din ţară. Deja este un fapt cunoscut că groapa de la Fălticeni va fi închisă la mijlocul lunii iunie, urmînd ca gunoiul din municipiu să fie transportat în Botoşani. Potrivit lui Ion Lungu, costurile impuse de transport vor creşte de la 2,2 miliarde lei vechi pînă la 3,2 miliarde lei vechi, diferenţa fiind suportată din bugetul local. Banii sunt destinaţi transportului şi gestionării a 70% din cantitatea de deşeuri. Restul de 30% din deşeuri vor fi sortate,  prelucrate şi ulterior valorificate de o firmă specializată şi autorizată de Ministerul Mediului. Singura soluţie valabilă pentru municipiul Suceava este este prima celulă a gropii ecologice din localitatea Moara, dar aceasta va putea fi utilizată de abia pe la finele anului 2010.



16:13
miercuri, 02 iunie 2010
Autor
Bogdan Popescu
  • Mușenița și Volovăț intră în „scenariul roșu”
  • Peste 50 de sanctiuni aplicate si 5 infractiuni silvice constatate de politisti
  • Aproape 53.000 de suceveni s-au vaccinat antigripal
  • Rata de infectare in judet este de 1,88 la mia de locuitori
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere