La Dorneşti au mai rămas cîteva case care au fundaţia turnată

Primarul localităţii Dorneşti, Gheorghe Luţa, a declarat că faţă de alte comune, lucrările la Dorneşti sunt mai avansate.

"Stagiul mai avansat de lucrări în localitatea Dorneşti, se datorează nu numai hărniciei populaţiei dar şi datorită implicării Episcopiei la Dorneşti în reconstrucţia a 25 de case. Şi firma EGGER a colaborat la punerea pe picioare a patru case." Restul caselor sunt în regie proprie, toate casele sunt în construcţie la diferite stagii", a declarat primarul localităţii Dorneşti, Gheorghe Luţa.

El a menţionat că au mai rămas doar trei-patru case care au doar fundaţia turnată, începîndu-se şi aici lucrările de construcţie. Restul caselor sunt zidite, la o parte se lucrează la acoperiş.

Primarul Dorneştiul a declarat că se forţează lucrările la pod pentru ca în două luni să se termine lucrările.

O problemă este şi la calea ferată care face legătura între Dorneşti şi Suceava, circulaţia cu Ucraina fiind întreruptă. "Problematic este şi transportul cărbunelui pentru ACET Suceava. Este vorba de un pod care se află la limita teritoriului administrativ între Dorneşti şi Ţibeni."

Primarul a mai susţinut că se lucrează la proiectarea pîrîului Ruda pentru decolmatare şi reabilitarea lui. "Este posibil să primim o finanţare pentru fundamentarea unui pod peste rîu. Dacă podul respectiv nu este refăcut, nu mai are nici un rost decolmatarea. Sperăm să intrăm în ritm normal cu toate domeniile afectate în localitatea Dorneşti."

În ce priveşte şcolile, primarul a anunţat că sunt trei şcoli în localitate, existînd o singură şcoală la distanţă de 3 km. "Sperăm să aducem copiii de acolo aici ca să facem numărul minim necesar pentru desfăşurarea orelor. Avem toate condiţiile necesare pentru desfăşurarea orelor. Combustibilul pentru şcoli este asigurat pentru trei sferturi de iarnă."

15:28
marti, 07 septembrie 2010

Taguri

Dornesti, Gheorghe Luta, inundatii, lucrari, primar

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere