Intalnire dedicată copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

În data de 03.08.2018, ora 10.00, la sediul Primăriei orașului Gura Humorului a avut loc o întâlnire dedicată copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, dar și părinților acestora.

poza
Intalnire dedicată copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate

Brîndușa Sorina Bialy, coordonatorul echipelor mobile a adresat mulțumiri tuturor partenerilor implicați în acțiune, cu prioritate DAS si Primăriei Gura Humorului pentru sprijin iar părinților, copiilor și cadrelor didactice pentru faptul că au răspuns invitației. Preotul Ionuț Mihăilescu a vorbit despre traumele copiilor rămași fără dragostea și prezența de zi cu zi a părinților, că dincolo de darurile scumpe cu care părinții incearcă să acopere lipsa lor, copiii simt nevoia de prezența fizică a acestora. " Tată ia-mă de mână " a fost reacția unui copil la ieșirea din mall de unde tatăl său, venit pentru putin timp acasa îi cumpărase tot ce își dorise. Personalitatea copilului, a spus părintele este ca o plastilină, pe care dacă vrei să o modelezi trebuie să o încălzești iar afecținea părinților este cea care poate face acest lucru, a completat dna înv. Dorina Spinosu de la Școala generală nr. 1. D-na ne-a vorbit despre mulți copii care i-au trecut prin suflet, cărora le-a simțit disperarea și regresul datorat lipsei părinților. Poezia "Dragă mamă" scrisă de un copil ne-a adus tuturor sufletul pe buze și inima în ochi: " De ce este ședință cu părinții dacă eu vin doar cu bunica...
Spui c-ai plecat să-mi fie bine
Și-atunci de ce mi-e mie, mamă rău?".
Sunt întrebări frecvente pe buzele și în ochii copiilor.
Domnul Hlaghi Vasile Adrian subcomisar în cadrul Poliției Gura Humorului a atras atenția asupra intervenției și monitorizării copiilor care frustrați de grija părintească se alătură grupurilor infracționale.
Psihologul Ela Ștefănescu reprezentant al Fundației umanitare Te Aud România a făcut o informare referitoare la reziliență și a transmis părinților faptul că fundația acordă consiliere psihologică tuturor celor care au nevoie.
Au fost identificați 3 piloni care influiențează în sens pozitiv, negativ creșterea și dezvoltarea copiilor. Este vorba despre familie, societatea precum și sinele fiecăruia, puterea, voința de a alege între bine și rău.
Daniela Rusu, asistent social în cadrul Primăriei Orașului Gura Humorului a informat auditoriul despre problemele aparute la nivel local precum și modalitățile de soluționare.
Acțiunea s-a încheiat cu un spectacol oferit de copiii Școlii Generale nr. 1 precum și de către un beneficiar al Serviciilor Multifuncționale Gura Humorului din cadrul DGASPC Suceava.


14:10
miercuri, 08 august 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere