Institutul Bucovina lansează o aplicație pentru elevii cu deficiențe de învățare

În luna octombrie, prin intermediul Asociației Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, elevii și profesorii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava și Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, au avut șansa de a testa o nouă aplicație digitală destinată persoanelor cu dificultăţi de învăţare, aflată în etapa de pilotare. Din 2017, Institutul Bucovina este partener în cadrul proiectului Erasmus+ COBALT (Cognitive Optimization By Assistive Learning Tool), înțelegând nevoia tot mai mare a tinerilor cu nevoie speciale din România, de a avea șanse egale la educație prin instrumente de învățare corespunzătoare.

poza
Institutul Bucovina lansează o aplicație pentru elevii cu deficiențe de învățare

La nivel european, 1 din 6 persoane a fost confirmată cu o deficienţă de învăţare, iar în lipsa unor tehnologii și programe specializate, accesul la învățământ de calitate este limitat, iar șansele de angajare rămân la fel de mici. În acest sens, eforturile europene comune se îndreaptă în permanență către combaterea discriminării și promovarea egalității drepturilor.
Proiectul are susținerea mai multor organizații provenite din 4 țări membre: Estonia, Franța Marea Britanie și România. Pe parcursul celor 3 ani, prin proiectul Erasmus+ COBALT s-a urmărit crearea unui instrument digital, cu interfață atât pentru profesori, cât și pentru elevi, care să întrunească nevoile celor cu dificultăți de învățare. Prototipul aplicației, lansat în cea de-a doua jumătate a anului 2019, își propune să faciliteze înțelegerea sarcinilor de lucru, să contribuie la transpunerea teoriei în practică și dezvoltarea abilităților de memorare, să sprijine obținerea certificatelor și competențelor necesare și să-i ajute pe profesori în transmiterea mesajelor. Un alt obiectiv este cel al dobândirii autonomiei, astfel încât sarcinile de lucru să poată fi îndeplinite mai ușor atât la școală, cât și la viitorul loc de muncă.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată din Magazinul Google. Este disponibilă în variante pentru Android, iOS, Windows și MAC. Aceasta a fost dezvoltată cu ajutorul unor grupuri de profesori din fiecare țară parteneră, fiind îmbunătățită constant.
Pe 13 Octombrie 2020, la sediul Institutului Bucovina a avut loc o întâlnire dedicată prezentării obiectivelor, partenerilor și rezultatelor proiectului la care au participat reprezentați ai instituțiilor și asociațiilor partenere din județ, cât și alți specialiști din domeniu.
Persoana de contact, responsabilă de activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Erasmus+ COBAlt – Alina Adomnicăi, telefon: / mail: .
Pentru a fi la curent cu evenimentele şi acţiunile care au loc în cadrul proiectului, vă rugăm să accesaţi pagina de Facebook: https:// .





10:02
vineri, 04 decembrie 2020



Taguri


Autor
S.M


  • Milișăuți și comuna Vicovu de Jos intră în „scenariul roșu”
  • 3.100 de seringi pentru vaccinarea împotriva COVID-19 au ajuns in judet
  • Municipiul Suceava are o rata de infectare de 2,85 de cazuri la mia de locuitori
  • Primăria Municipiului Suceava administrează parcări cu plată în care funcționează sistemul de autotaxare
  • vezi toate stirile





Gazduit de Administrare Servere