Incidenta infectarilor cu SARS_COV2 a scazut la 2,21 la mie

Incidența infectărilor cu noul coronavirus a scăzut în municipiul Suceava, dar și în județul Suceava.

poza
Incidenta infectarilor cu SARS_COV2 a scazut la 2,21 la mie

Potrivit statisticii ISU Suceava, incidența cumulată la 14 zile în județul Suceava a coborât la 1,24 cazuri la mia de locuitori.

În același timp, în municipiul Suceava incidența cumulată a coborât la 2,21 cazuri la mia de locuitori după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate 13 persoane cu infecție, iar alte 29 au fost declarate vindecate de Covid-19.


În județ mai sunt în „zona roșie”, cu peste 3 cazuri la mia de locuitori, doar patru localități, respectiv Siret, Șcheia, Mușenița și Adâncata.

Alte 15 localități, între care municipiile Suceava, Rădăuți și Vatra Dornei sunt în „zona galbenă”: Burla, Ciprian Porumbescu, Carlibaba,Dolhesti, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Ipotesti, Moara, Patrauti, Poiana Stampei, Saru Dornei .În spitalele din județul Suceava sunt internați, duminică, 346 de persoane diagnosticate cu Covid-19, iar 76 de pacienți sunt internați cu suspiciune de boală.Potrivit Prefecturii Suceava, în ultimele 24 de ore au fost internate 20 persoane diagnosticate cu Covid – 19, iar în același interval de timp au fost externate 21 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 566 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 191 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 71 pacienți sunt în zona tampon și 304 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).Din cei 191 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava, 3 prezintă forme ușoare; 90 prezintă forme medii ale bolii; 82 prezintă forme severe, iar 16 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 6 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 5 intubați ventilați invaziv).Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 308 paturi libere, din care 43 pentru pacienți Covid-19, 180 în sectorul non-Covid și 85 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid, sunt 18 ventilatoare libere, din care 9 pentru pacienții Covid-19, și 9 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 70 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare, 44 prezentând forme medii, 15 forme grave, 2 forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 19 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind locuri disponibile.La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 9 prezintă forme medii, 8 forme grave, și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 13 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 forme medii și 4 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 37 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 28 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 108 de locuri libere Covid și 113 locuri pentru zona tampon.

11:16
duminica, 21 februarie 2021

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere