Expozitia de benzi desenate „Les mille planètes de Valerian et Laureline”/„Cele 1000 de planete ale lui Valerian şi Laureline!”

Luni, 17 iunie, ora 12:00, Galeria de Artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Corp A, etaj 1, va găzdui vernisajul expoziţiei de benzi desenate „Les mille planètes de Valerian et Laureline”/„Cele 1000 de planete ale lui Valerian şi Laureline!”.

Această expoziţie itinerantă este organizată în cadrul proiectului Institutului Francez din România – Bucureşti intitulat „Printemps roumain de la BD francophone”/ „Primăvara românească a benzilor desenate francofone”, care se derulează pe perioada acţiunilor „Sezonului Franţa-România 2019”.
Şcoala de vară francofonă de la Suceava se va deschide luni, 17 iunie, iar programul zilei va include şi vernisajul acestei expoziţii, care va putea fi vizitată de publicul sucevean până pe 14 iulie.
Panourile expoziţiei sunt în limba franceză şi în limba română şi au fost realizate de către Institutul Francez de la Paris. Ele au fost deja expuse la Bucureşti, dar şi la Salonul de Benzi Desenate de la Sibiu, în 2018, precum şi în alte oraşe: Timişoara, Cluj, Oradea.
Pe parcursul expoziţiei, vor rula filme – adaptări ale unor benzi desenate.


09:43
vineri, 14 iunie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere