Evenimente private intrerupte de politisti

Având în vedere situația epidemiologică actuală, polițiștii, împreună cu ceilalți lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Teritorial de Muncă au intensificat în acest week-end activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SarsCov2.

poza
Evenimente private intrerupte de politisti

Au fost suplimentate patrulele în teren, iar unitățile economice care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente private au fost controlate după ce în prealabil administratorii acestora au fost instruiți cu privire la respectara cadrului legal.

Urmare a acestor activități au fost stopate mai multe evenimete private care se derulau cu încălcarea normelor legale, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor” și au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale.

Doar în ultimele 24 de ore au fost verificate 147 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost verificate 719 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și au fost controlate peste 80 de mijloace de transport.

Polițiștii au aplicat 216 sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 55 din 2020 în valoare de 44.850 lei.

Au fost desfășurate la nivelul județului peste 20 de acțiuni punctuale în piețe, târguri și zone aglomerate.

Exemple semnificative:

Evenimente private întrerupte de polițiști
La data de 24.10.2020 în jurul orei 21.00, efectuând activități de patrulare și monitorizare polițiștii Secției de Poliție Rurală Vama s-au autosesizat cu privire la organizarea și desfășurarea unui eveniment privat la o pensiune de pe raza satului Molid. Polițiștii au identificat în interiorul locației peste 60 de persoane, fiind încălcate dispozițiile legale și reglementările stabilite prin Hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Evenimentul privat (un botez) a fost întrerupt de polițiști, iar persoanele au părăsit locația. Administratorul localului a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55 din 2020 cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Tot la data de 24.10.2020, în jurul orei 21.30 în timpul executării serviciului de patrulare pe raza comunei Şcheia, polițiștii SPR 2 Șcheia s-au sesizat cu privire la desfăşurarea unei petreceri (cumătrii)într-o locație situată pe str. Cascadei din loc. Şcheia.
La faţa locului s-au deplasat 3 echipaje de poliție ale SPR 9 Şcheia, fiind sprijinite de către un echipaj al Poliţiei Locale Scheia, un echipaj B.O.P. Suceava, un echipaj al poliţiei Locale Suceava şi un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, constatându-se că un localnic de 31 ani, a amplasat pe strada Cascadei din loc. Şcheia, un cort unde era organizată o cumătrie la care participau circa 30 de persoane fără a respecta normele de prevenire a răspândirii Covid 19.
Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care numitul bărbatul de 31 de ani a fost sancţionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.

În seara aceleaşi zile, lucrătorii Secţiei de poliţie Șcheia au fost sesizaţi despre faptul că pe str. Aramei din loc. Şcheia este organizată o cumătrie la care participă mai multe persoane.
La faţa locului s-au deplasat trei echipaje ale SPR 9 Şcheia, constatând faptul că un bărbat de 36 ani, localnic, a organizat o cumătrie, la eveniment participând 40 de persoane.
Organizatorului petrecerii i s-a solicitat să oprească petrecerea şi să invite persoanele participante să părăsească locaţia, acestea conformându-se solicitărilor lucrătorilor de poliţie, după care bărbatul de 36 de ani a fost sancţionat contraventional conform Lg. 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei.



13:23
duminica, 25 octombrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere