DGASPC Suceava organizează a XIV-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!"

DGASPC Suceava organizează în data de 3 decembrie 2019, începând cu orele 13.00 la Iulius Mall Suceava, a XIV-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”-eveniment - manifestare la care vor participa copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament,din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC-Suceava precum și din cadrul centrelor care aparțin de ONG-uri, dar și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret

poza
DGASPC Suceava organizează a XIV-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!"
În cadrul acestui eveniment, ca de fiecare dată, se va desfășura un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități și va fi organizată o expoziție care va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.
Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii de către opinia publică, a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.
Ca în fiecare an, în candrul evenimentului, persoanele cu dizabilitati vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate, care a spus: “Singura parte care mă defineşte din cuvântul "dizabilitate" sunt ultimele 9 litere - "abilitate" “ iar mesajul organizatorilor este: „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”
Participă:
٭ Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Gura Humorului,
٭ Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în Dificultate Fălticeni,
٭ FARA
٭ Copii cu dizabilități din AMP,
٭ Complexul Terapeutic Blijdorp-O Nouă Viață
٭ Spitalul de Psihiatrie Siret
٭ Corul ”Speranța”-al persoanelor cu dizabilități din centre, dirijor, Lucian Afilipoaiei,
Invitați:
٭ Manuela Pentiuc, colegă, prezentator și interpretă de muzică populară,
٭Călin Brăteanu- artist și director al Centrului pentru Păstrarea Tradițiilor Bucovina
٭ Sebastian Crăciun- Asociația” Freamăt de Speranță”
٭ Galea Stefania-Serviciul Asistență Maternală
٭ Luisa Maria Vasilcovici, elevă la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava
Vor expune produse handmade:
٭ Centrul Terapeutic Modular Ama Deus Siret
٭ Complexul Terapeutic Blijdorp-O Nouă Viață,
٭ Institutul Bucovina și Clubul Împreună,
٭ FARA Suceava,
٭ AsociaȚia ”Freamăt de Speranță” Câmpulung Moldovenes
٭ Fundația Ortopraxia Suceava
٭ CAbR Mitocu Dragomirnei
٭ CAbR,,O Nouă Șansă,, Todirești,
٭ CRRN Costîna,
٭ CRRPH ,,O Nouă Viață,, Siret,
٭ CRRPH Pojorîta,
٭ CRRN Sasca Mica,
٭ CRRN Zvoriștea,

Prezintă: Manuela Pentiuc

Parteneri: Iulius Mall Suceava, Te Aud Romania, Asociația Zâmbete în Bucovina, Asociația Multicare, DB Advisory, Asociația Părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir”, SC PADRINO SRL, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

Dragi suceveni, sunteți din nou, invitați la un eveniment de suflet, pentru care, beneficiarii serviciilor noastre, s-au pregătit de-a lungul întregului an, au învățat, au repetat, au lucrat în ateliere produse manuale, care mai de care, mai deosebite, din elemente naturale și atent meșteșugite împreună cu instructorii lor.
Vă veți bucura ochii, sufletul și inima alături de noi, îi veți putea încuraja, dărui un zâmbet și o vorbă bună.
Le mulțumim tuturor celor care au ales să fie alături de persoanele cu dizabilități, pentru a avea împreună o zi, cu adevărat specială!

Vă așteptăm cu drag mâine, 3 decembrie, la Iulius Mall, pentru a le spune ”La mulți ani” de ziua lor, tuturor persoanelor cu dizabilități din Suceava, din România și din lume!


15:21
luni, 02 decembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere