Deutsche Bank: Grecia ar putea să nu fie în stare să-şi achite datoriile

Directorul general al băncii germane Deutsche Bank, Josef Ackermann, şi-a exprimat dubiile cu privire la capacitatea Greciei de a-şi plăti datoriile şi a apreciat că pachetul de un miliard de dolari adoptat de Uniunea Europeană va ajuta la stabilizarea Italiei şi Spaniei, în timp ce situaţia Portugaliei este mult mai dificilă.

Într-un interviu acordat postului german de televiziune ZDF, Ackerman a declarat că achitarea datoriilor de către statul elen cere 'eforturi de neimaginat'. 'Dacă Grecia se va prăbuşi, efectele se vor extinde spre alte state şi vor duce la turbulenţe', a explicat directorul general al Deutsche Bank.

El crede că, datorită pachetului de asistenţă financiară de un miliard de dolari adoptat de UE, Italia şi Spania vor fi 'suficient de puternice pentru a-şi achita datoriile', limitând probabilitatea extinderii crizei, însă, în cazul Portugaliei, lucrurile sunt mult mai "dificile".

Europa trebuie să-şi intensifice eforturile de a stabiliza situaţia financiară a Greciei pentru a evita necesitatea restructurării datoriei sale, care va afecta băncile germane, susţine Ackerman.

Deutsche Bank a anunţat că băncile europene s-ar putea confrunta cu pierderi între 50 şi 75 de miliarde de euro, dacă actuala criză din Grecia continuă să se acutizeze. AGERPRES

13:27
duminica, 16 mai 2010

Taguri

Deutsche Bank, Grecia, Josef Ackermann, economie

Autor
Dan Maxim
Gazduit de Administrare Servere