Detaliile DSP despre barbatul infectat cu noua tulpina a SARS-COV2

Reprezentantii DSP Suceava au oferit, marți, informații suplimentare privind primul caz din Suceava de infectare cu tulpina britanică a Covid-19, raportat luni de cercetătorii USV.

poza
Detaliile DSP despre barbatul infectat cu noua tulpina a SARS-COV2

Va reamintim ca un sucevean de 39 ani, care în data de 5 ianuarie a revenit în țară cu mașina personală din Marea Britanie a fost diagnosticat cu noua tulpina a Coronavirusului. La intrare în țară, el a fost plasat în carantină împreună cu șoția și cei trei copii ai lor.


Pe data de 9 ianuarie, bărbatul a simțit primele simptome de Covid-19 și a mers la Spitalul din Rădăuți, unde a fost testat rapid și investigat radiologic , fiind dirijat la SJU Suceava, unde fusese testat RT-PCR în data de 13 ianuarie, iar peste o zi, o proba a fost trimisa la Institutul Cantacuzino, pentru secventiere genetica, rezultatul confirmând prezenta unei tulpini de Sars-Cov2/B.1.1.7.



DSP a transmis ca bărbatul s-a externat la cerere în data de 22 ianuarie, după o evoluție lentă dar favorabilă. Peste două zile însă, bărbatul a fost reinternat la SJU Suceava pentru tratamentul unei alte boli. Drept urmare, bărbatul a intrat în contact cu mai multe persoane. Potrivit anchetei DSP din 12 ianuarie, au existat patru contacți familiali care au primit decizii de carantina la domiciliu, 14 zile, fiind urmăriți clinic de catre medicul de familie, ușoare simptome care s-au remis sub tratamentul recomandat, cu evoluție clinica favorabila.



12:38
marti, 26 ianuarie 2021

Taguri

Autor
S.M
  • Managerul Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi, a fost demis de Consiliul de Administrație
  • CNSU: Elevii din anii terminali vor participa, fizic, la cursuri
  • Comuna Dragoiesti intra in scenariul rosu
  • Cadouri handmade și ateliere de creație cu temă specială de Ziua Mamei, la Iulius Mall Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere