,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, pe 3 decembrie la Iulius Mall Suceava

DGASPC Suceava organizează în data de 3 decembrie 2019, începând cu orele 13.00 la Iulius Mall Suceava, a XIV-a ediție a evenimentului ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”-eveniment - manifestare la care vor participa copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament, din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC-Suceava dar și din cadrul centrelor private precum și de la Spitalul de Psihiatrie Siret.

poza
,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”, pe 3 decembrie la Iulius Mall Suceava

În cadrul acestui eveniment se va desfășura un spectacol în care vedetele vor fi, în principal, persoane cu dizabilități și va fi organizată o expoziție care va conține produse realizate de beneficiarii serviciilor sociale.

Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii de către opinia publică, a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilitati și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului, persoanele cu dizabilitati vor demonstra ceea ce a afirmat celebrul Robert M. Hensel, el însuși născut cu o dizabilitate, care a spus “Singura parte care mă defineşte din cuvântul "dizabilitate" sunt ultimele 9 litere - "abilitate" “ iar mesajul organizatorilor: „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”

09:26
sambata, 30 noiembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere