Cutremur în Piaţa Mică. De nesimţire şi bătaie de joc…

O suceveancă a avut, azi dimineaţă, neplăcuta surpriză să-şi găsească maşina, marca VW Sharan, de fabricaţie 2002, după ce o parcase în faţa unui bloc de pe Aleea Saturn (situată în spatele Pieţei Mici), îngropată pe jumătate în pământ.

poza
Cutremur în Piaţa Mică. De nesimţire şi bătaie de joc… | Foto: Mugur Geu

Nu a fost vorba de niciun cutremur de sorginte japoneză în municipiul reşedinţă de judeţ, însă, dacă nesimţirea şi bătaia de joc s-ar putea măsura pe scara Richter sau măcar Mercalli, cu siguranţă că  intensitatea unui atare fenomen ar fi maximă. Iar acest cutremur ar fi pur românesc, în sensul că nu ar clătina, de-al dracului, niciodată, vreun cap aşezat pe vreo formă anatomică, într-o eternă şi fascinantă goană după parale fără muncă sau cu muncă făcută de mântuială, de ochii proştilor care plătesc.

E vorba în propoziţie de cei care ne fac, pe bani grei, de câţiva ani de zile, viaţa citadină extrem de grea, căci Carmen Pricopie, proprietara, nu înţelege nici acum cum de s-a putut ca, după ce anul trecut, prin toamnă, firma care s-a ocupat de reabilitarea ţevăraiei pe Aleea Saturn, să nu fi umplut, şanţul de rigoare cu pământ sau pietriş, iar apoi să-l fi tasat, potrivit unei logici primare.

Ieri, o avarie la un canal al ACET, situat în imediata apropiere a locului unde şi-a parcat maşina suceveanca, a făcut ca forţa apei scăpate de sub control să măture, pe sub betonul gol, orice „tentativă” de pământ sau pietriş tasat, iar betonul să cadă pur şi simplu în şanţ, cu tot cu autovehicul.

Nimeni nu ştie, şi cu atât mai puţin Carmen Pricopie, cum înţeleg cei de la firmele de construcţii, cu care parcă ne-a blestemat cineva, să-şi facă treaba. Proprietara nu ştie nici măcar dacă va suporta cineva măcar contravaloarea serviciului de ridicare cu macaraua a maşinii, pe care a fost nevoită să-l solicite unei firme private.

De la Primărie, cineva cu capul probabil mai tare şi mai fain decât betonul căzut în şanţ, i-ar fi spus că „de asta s-a întâmplat pocinogul, pentru că a parcat pe spaţiul verde”. Nu e nicidecum spaţiu verde acolo, dar dacă omul poate să dea din gură fără să-l doară ţucurica de ea, de ce să n-o facă? Obrazul gros necesită un tsnunami pentru a roşi un pic măcar?

Câte din străzile şi trotuarele noastre nu sunt altceva decât Pericol Public cu efect întârziat?

19:13
marti, 12 aprilie 2011
Autor
Mugur Geu
  • Să descoperim istoria împreună! Te provoc să citim! - un nou proiect de educație muzeală
  • Țigarete în valoare de 36.600 lei confiscate la frontiera de nord
  • Primele proceduri PET-CT și SPEC-CT au fost efectuate la Spitalul Județean Suceava
  • Încă patru cadre didactice din județ au fost confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere