Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din bani în schimbul bonului fiscal

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor fiscale, şi vor beneficia şi de deduceri fiscale pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor, plafonul anual în funcţie de care vor fi calculate aceste facilităţi urmînd să fie decise de Guvern.

Facilităţile au fost anunţate, sîmbătă, de premierul Emil Boc, casre a apreciat că astfel poate fi contracarată evaziunea fiscală.

"Vrem să punem în practică, prin modificările propuse la începutul toamnei la Codul Fiscal, astfel încît să beneficieze de bonificaţii cetăţenii care îşi realizează amenajări ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se va scădea din impozitul pe care îl au de plătit. De asemenea, o măsură avută în vedere este ca toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate pînă la un anumit plafon să beneficieze de o primă din acea sumă de bani, pentru a-i încuraja să ceară bonuri fiscale pentru produse care se cumpără în Romînia, de la pîine pînă la lucruri foarte scumpe şi de folosinţă medie sau îndelungată ori de lucrări", a spus Boc.

În cazul bonurilor fiscale, premierul a precizat că Executivul va stabili un plafon anual, din care un procent va fi returnat consumatorului, ca o metodă de combatere a evaziunii fiscale.

Referitor la deducerile fiscale pentru reabilitarea locuinţelor, ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat alături de premierul Emil Boc, a precizat că din totalul cheltuielilor efectuate pentru materialele şi serviciile utilizate la reabilitarea unei locuinţe, un anumit procent care va acoperi "un cuantum stimulativ" va fi deductibil. (CAPITAL.ro)


22:06
sambata, 24 iulie 2010

Taguri

, bonuri fiscale, economie

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere