Atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți

Muzeul Bucovinei vine în întâmpinarea publicului său cu o noutate: un atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți organizat în perioada 24 iulie - 14 august 2018.

poza
Atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulți
Astfel s-a nascut ideea unui curs pentru adulți în care lectorul nostru îi va însoți pe parcursul călătoriei lor în descoperirea tainelor picturii de icoane.
Tehnica icoanelor complicată şi specifică va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, respectând cu rigurozitate tehnica veche a iconografiei elaborată prin experienţa de veacuri a iconarilor din vechime. Aceste etape se aplică aproape în întregime de către meşterii contemporani şi nu pot fi schimbate, doar adaptate în timp materialelor noi apărute.
Fiecare cursant va picta o icoană "da capo al fine " fiind îndrumat de către lector să-și însușească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine. Cursul este structurat în 10 ședințe cu durata de 2 ore, în două grupe de maxim 10 persoane, după următorul orar: 10 – 12 şi 18:30 -20:30. Puteți alege programul de atelier dimineața sau după-amiaza. Zilele alese sunt cele de marți, joi și sâmbătă din fiecare săptămână a perioadei 24 iulie – 14 august 2018.
Înscrieri și informații la telefon 0230 216439 sau pe e-mail: arta@muzeulbucovinei.ro. Prețul cursului: 30 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulți și tineri cu vârsta peste 18 ani.
Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca la sfârșitul atelierelor lucrările realizate de către participanți să fie reunite într o expoziție pentru publicul sucevean în spațiul Muzeului de Istorie.19:11
luni, 09 iulie 2018

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere