Asistență psihologică pentru cadrele medicale aflate în autoizolare

Încă de la primele discuții inițiate de Prefectul Județului Suceava, Alexandru MOLDOVAN, cu echipa de medici de la Iași, coordonată de Dr. Diana CIMPOEȘU, s-au avut în vedere aspectele privind recuperarea psihologică a cadrelor medicale aflate în autoizolare.

poza
Asistență psihologică pentru cadrele medicale aflate în autoizolare

Astfel, având în vedere contextul epidemiologic cauzat de noul coronavirus SARS-CoV-2, la inițiativa Instituției Prefectului - Județul Suceava, voluntari din cadrul Colegiului Psihologilor din România – Filiala Teritorială Suceava vor acorda asistență psihologică specializată, prin telefon, cadrelor medicale aflate în izolare la domiciliu.
Pentru această activitate de sprijin au fost înființate două grupuri de consiliere psihologică.
Unul din grupurile de suport este coordonat de domnul consilier județean ing. Tudor PLĂCINTĂ, a cărui soție a ales să continue munca la Spitalul Județean Suceava, alături de alte sute de colegi medici care se despart de familii pentru a îngriji pacienții.
Celălalt grup este coordonat de domnul profesor universitar dr. Mihai DIMIAN, prorector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unitate de învățământ superior care a fost mereu alături de instituțiile abilitate în lupta pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID - 19.
"În acest context, le suntem recunoscători voluntarilor pentru sprijinul acordat în această perioadă dificilă pentru mulți dintre suceveni. Este o activitate extrem de oportună și cu siguranță îi va ajuta pe cei aflați în izolare.
De la debutul acestei crize, Instituția Prefectului- Județul Suceava a încercat să asigure cele mai bune condiții pentru buna gestionare a situației generate de COVID - 19, iar demersul psihologilor vine ca o completare binevenită a eforturilor noastre.
NU sunteți singuri! Dacă voi sunteți puternici, noi vom fi sănătoși!", transmit reprezentantii Prefecturii Suceava.


12:00
sambata, 28 martie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere