Aproape 6 milioane de lei sunt costurile Primăriei Suceava in ceea ce priveste măsurile de combatere și limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2

Primăria Suceava a cheltuit suma de 5.803.886,15 lei, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu, cu privire la masurile impotriva raspandirii coronavirusului .

poza
Aproape 6 milioane de lei sunt costurile Primăriei Suceava in ceea ce priveste măsurile de combatere și limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2



“A trecut perioada de carantină și parțial acea criză declanșată de coronavirus, iar după război, mulți viteji se arată. Am văzut mulți care critică, care spun că primăria nu s-a implicat… Din contră, vă spun că în această perioadă Primăria Suceava a cheltuit 5,8 milioane de lei pe probleme legate de coronavirus.

În primul rând banii s-au folosit pentru cumpărarea de echipamente, într-o perioadă când era aproape imposibil de făcut rost de ele (final de martie, început de aprilie). E vorba de acel aparat de testare pentru coronavirus, RT PCR, adus în termen record, de o săptămână, din Coreea de Sud, fiind pus la dispoziția Spitalului Județean împreună cu 3.000 de teste.

Apoi sunt cele 10 ventilatoare mecanice, aduse într-o perioadă de trei săptămâni, care nu se găsesc deloc ușor nici pe piața internațională. Iar asta s-a petrecut într-o perioadă când părea imposibil de adus asemenea echipamente, mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să o facem și să dotăm Spitalul Județean, unde sunt bine-venite și utile și de acum înainte.

Odată cu aducerea lor, capacitatea totală de paturi de la secția ATI este acoperită cu ventilatoare mecanice”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.




13:46
miercuri, 20 mai 2020

Taguri

Autor
S.M
  • Un targ cu preparate mediteraneene si ateliere de creatie pentru copii, la Iulius Mall Suceava
  • 551 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, in judetul Suceava
  • Doua masini si un camion s-au ciocnit la Rosiori
  • 1 Octombrie- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Campania ”Flori pentru inimi”
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere