Aproape 2.500 de persoane au iesit din izolare

La data de 01.04.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Suceava se prezintă astfel: - în izolare voluntară la domiciliu 4141 de persoane. Până acum au ieșit din izolare 2445 de persoane - în carantină instituționalizată 589 de persoane. Total locuri disponibile pentru carantină instituționalizată 78.

poza
Aproape 2.500 de persoane au iesit din izolare

Echipele mixte formate din polițiști, polițiști local, cadre MApN și jandarmi au efectuat verificări privind respectarea regimului de autoizolare la domiciliu și/ sau carantinare, privind locațiile de carantinare precum și societățile comerciale pentru impunerea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. La aceste acțiuni au participat 285 de polițiști, 114 polițiști local, 43 de militari MApN și 71 de jandarmi.
Verificările au vizat 4280 de persoane aflate în autoizolare/ carantină și 90 de unități economice. Au fost aplícate 85 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor privind circulația persoanelor, cu o valoare total de 159.715 lei.
Precizăm faptul că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se fac doar de la nivelul Grupului de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informațiile apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte.
Rugăm sucevenii să respecte recomandările specialiștilor privind nórmele de igienă și distanțare social, prevederile Ordonanțelor Militare precum și ale Hotărârii nr. 8/31.03.2020 a Comitetului Județean pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției.
Singura cale prin care putem stopa răspândirea COVID -19 este reducerea la minim a riscului de expunere
#Stațiacasă … pentru voi, pentru familiile voastre, pentru noi toți!


12:57
miercuri, 01 aprilie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere