Aproape 2.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, într-o mașină oprită în trafic, aproximativ 2.000 de pachete cu țigări provenite din magazine duty free, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă. Mai mult, șoferul mașinii nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

poza
Aproape 2.000 pachete cu țigări, confiscate la frontiera cu Ucraina
În data de 13 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, județul Maramureș, au desfășurat o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 13.00, colegii noștri au oprit pentru control, în localitatea Crăciunești, un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetățeanul român M.H., în vârstă de 37 de ani.

La controlul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, patru colete voluminoase, învelite în folie neagră. Imediat, mașina a fost condusă la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.960 pachete de țigări, provenite din magazine de tip duty free, în valoare de aproximativ 23.000 de lei.

Mai mult, cu ocazia verificărilor, colegii noștri au constatat că persoana aflată la volanul mașinii nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În consecință, acesteia i-au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și conducere fără permis.

Totodată, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

13:14
luni, 14 septembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere