Alexandru Radulescu, despre Victor Costache:"Acest ministru nu a reprezentat interesele sistemului de sănătate românesc."

Va transmitem un comunicat de presa din partea deputatului PSD Suceava, Alexandru Radulescu:

poza
Alexandru Radulescu, despre Victor Costache:"Acest ministru nu a reprezentat interesele sistemului de sănătate românesc."

Am luat act, ca toți românii, de demisia ministrului sănătății, Victor COSTACHE în plină pandemie ce asediază țara.
Nu-l consider un act de onoare așa cum încearcă să-l impună opiniei publice colegii săi de partid. Cred că acest gest, ca și cel al lui Florin Cîțu, se înscrie în linia clasică a guvernării PNL și demonstrează, încă o dată, că președintele Iohannis a numit acest guvern, al șomerului Orban, doar pentru a provoca alegerile anticipate și nu pentru a guverna România.
Acest ministru nu a reprezentat interesele sistemului de sănătate românesc. A avut misiunea sa (ca întreg guvernul liberal – în opinia mea) să vândă acest sistem. Asfel, a pus o mare presiune pe Raed ARAFAT și pe sistemul SMURD în scopul privatizării acestuia. Astfel, s-a grăbit să înlesnească accesul spitalelor private la programele de sănătate finanțate de guvern și a înlesnit accesul spitalului privat, la care încă lucra, la aceste programe deși nu întrunea condițiile necesare. Astfel, nu a luptat în interiorul guvernului pentru finanțarea sănătății și, deși cunoștea din ianuarie existența amenințării pandemiei, nu a întreprins niciun demers pentru achiziționarea echipamentelor necesare spitalelor românești.
Dar s-ar putea ca tot răul să fie spre bine. Poate că noul ministru va rennunța la ideea stupidă, discriminatorie, de a testa cu prioroitate bucureștenii pentru depistarea virusului și nu cum impune situația de a testa cu prioritate cadrele medicale, din toate spitalele țării, care sunt în prima linie în această luptă, pacienții internați deja în spital care sunt foarte vulnerabili sau, poate, mai ales de a testa cu prioritate femeile care urmează să nască și bolnavii de cancer. De asemenea, poate că noul ministru va avea onoarea de a-și respecta promisiunea, făcută la Suceava, de a acorda suma necesară achiziționării aparaturei medicale pentru spitalul de la Fălticeni a cărui deschidere este imperios necesară în aceste momente și vorbim de toate cele 24 de milioane de lei, nu doar de 5 milioane.
Deputat, Alexandru RĂDULESCU


10:22
joi, 26 martie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere