Acțiune desfășurată de polițiști pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool

În perioada 29.11.-01.12.2019, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune punctuală pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.

poza
Acțiune desfășurată de polițiști pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool
În cadrul acțiunii au fost testați cu aparatul etilotest 359 conducători auto fiind constatate 10 infracţiuni la regimul circulației rutiere, din care 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 3 alte cauze;
De asemenea, au fost aplicate 167 sancţiuni contravenționale, în valoare de 73.710 lei.
Au fost reținute 17 permise de conducere din care 5 pentru alcool și 12 pentru alte abateri și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La 29.11.2019, ora 17.15, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe DC 13 din comuna Bogdănești, autoturismul condus de un localnic de 18 ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
La 01.12.2019, în jurul orei 01.30, o patrulă mixtă poliție-jandarmi a oprit pentru control pe str. Calea Bucovinei din municipiul C-lung Moldovenesc, autoturismul condus de un localnic de 25 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.09:28
marti, 03 decembrie 2019

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere