9-15 Mai, Săptămâna Națională a Voluntariatului

În perioada 9-15 mai se va desfăşura la Suceava prima editie a Săptămânei Naţionale a Voluntariatului, a X-a la nivel national. CENTRUL DE VOLUNTARIAT CEM „Origini Verzi” din  Suceava,  împreună cu alte organizaţii şi ONG-uri si institutii din Suceava vor participa proactiv la seria de activităţi organizate împreună cu ceilalţi promotori. Săptămâna Naţională a Voluntariatului  este un eveniment naţional care îşi propune să mobilizeze cât mai multe persoane care să contribuie activ la dezvoltarea comunităţii din care fac parte, dar şi a societăţii.

Seria de evenimente dedicate Săptămânei Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile si institutiile din oraşul Suceava: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”, CENRES,  AREAS, KULT-ART, CFECAS, Clubul „Împreună”, GIRB, AIESEC, Asociaţia Educatorilor Suceveni, Asociaţia ProAnima, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava , Inspectoratul de Politie a Judetului Suceava, PAPI Candesti, PAPI Arbore.
În săptămâna 9-15 mai se vor derula  următoarele activitati:

Luni, 09 mai, orele 12.00: activitatea va avea loc in Parcul „Sipote” sub denumirea Parcul Sipote – Parc European si presupune realizarea de sabloane de catre copii, tineri sau adulti despre cum si-ar dori sa arate parcul lor, eveniment organizat de Centrul de Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, AREAS, CFECAS şi Clubul „Împreună”. De asemenea, vor avea loc si campanii de informare despre cetatenia activa si europena, despre ce insemana sa fii cetatean activ in Uniunea Europeana, tocmai pentru a marca Ziua Europei.

Marţi, 10 mai, orele 12.00:  acţiuni de promovare a voluntariatului organizate de Centrul Voluntariat Suceava, DJTS Suceava, GIRB, AIESEC, AREAS (flash-mob, lanţ de voluntari). Locatie: Parcul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava

Miercuri, 11 mai, ora 12.00: curs de multiplicare şi informare a Serviciului European de Voluntariat (SEV) susţinut de Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi” Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Suceava. Locatie: Parcul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava

Joi, 12 mai, orele 11.00: acţiune susţinută de IPJ Suceava, Departamentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Activitatea va avea loc în cadrul campaniei de prevenire a consumului de plante cu efect halucinogen „Împreună pentru siguranţa copilului tău”. O alta activitate este organizata de Asociaţia Educatorilor Suceveni , cu tema „Voluntariatul, oportunitate de dezvoltare personala” incepand cu orele 18.00, la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Vineri, 13 mai, orele 10.00: activităţi de prevenire şi informare asupra pericolelor consumului de droguri în cadrul proiectului „Fii cool fără droguri”, in localitatea Candesti. Un alt eveniment este o lansare de carte- „Civic Participation”, organizata la Liceul cu Program Sportiv  Asociaţia Educatorilor Suceveni, incepand cu  orele 17.00.

Sâmbătă, 14 mai, orele 10.00: activităţi organizate de Asociaţia ProAnima (târg de adopţii gratuite de câini şi pisici; colectă pentru animalele din adăpostul din Lunca Sucevei). De asemenea, Asociaţia Educatorilor Suceveni va organiza o intalnire pe tema „De ce voluntar in Romania’ de la ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Duminică, 15 mai, de la ora 13:00 se vor desfasura acţiuni de ecologizare a parcului in localitatea Arbore.

Pentru mai multe informatii despre actiunile din cadrul SNV Suceava, puteti sa ne contactati la tel/fax: 0230. 524 128 , e-mail: . Persoana de contact: Nicoleta Robciuc, coordonator SNV Suceava, tel. mobil: 0742804401.



21:19
vineri, 06 mai 2011

Taguri

Suceava, saptamana nationala, voluntariat

Autor
Andrei Jităreanu
  • Managerul Spitalului Rădăuți, Traian Andronachi, a fost demis de Consiliul de Administrație
  • CNSU: Elevii din anii terminali vor participa, fizic, la cursuri
  • Comuna Dragoiesti intra in scenariul rosu
  • Cadouri handmade și ateliere de creație cu temă specială de Ziua Mamei, la Iulius Mall Suceava
  • vezi toate stirile
Gazduit de Administrare Servere