60 de pensionari suceveni au pichetat astăzi Prefectura

Cei 60 de pensionari au venit astăzi, solidari fiind cu celelalte proteste din ţară, pentru a-şi spune păsul în privinţa măsurilor luate de preşedintele Traian Băsescu şi guvernul Boc în privinţa reducerii pensiilor. Ei au relizat un protest spontan, fără a fi sub egida unei asociaţii.

Pensionarii prezenţi astăzi în faţa Prefecturii l-au avut ca purtător de cuvînt pe vicepreşedintele Partidului România Mare, Vasile Cerlincă, acesta prezentînd problemele cu care se poate confrunta această clasă socială în urma măsurilor de reducere a veniturilor.

Vasile Cerlincă l-a catalogat pe Traian Băsescu drept un "preşedinte şmecher" criticînd dorinţa sa de a cere solidaritatea românilor în privinţa măsurilor luate. Domnul Cerlincă a declarat că pensionarii nu pot solidariza cu hoţii şi că nu poate contribui la adunarea banilor ce vor fi luaţi ulterior de cei care au jefuit ţara. El a prezentat în faţa presei cuponul de pensie pe care era scrisă suma de 568 lei. Pe lîngă el mai erau bătrîni cu pensii mai mici iar în mare parte au declarat că un procent important din pensia lor se duce pe medicamente şi plata serviciilor publice, rămînînd prea puţin pentru hrană şi alte necesităţi

"Putem fi solidari în cazul unui cutremur sau al unui război, dar cînd ştiu că ţara a fost jefuită de nişte bandiţi nu pot fi solidar. Băsescu şi gaşca lui de tîlhari trebuie să plătească pentru felul cum au administrat ţara." Vasile Cerlincă a ameninţat în numele pensionarilor că mămăliga va exploda la un moment dat şi i-a sfătuit pe guvernanţi să aibă grijă de furia populaţiei.

Cerlincă a prezentat în faţa pensionarilor şi a presei o broşură din campania electorală a PD-L în care era prezent programul de partid din care a citit următoarele: "Păstraţi acest pliant. Astfel ne puteţi trage la răspundere." În continuare el a citit doar cîteva puncte: "vom majora pensia medie la 405 euro. [...] vom ridica salariul net brut la 487 euro [...] vom asigura gratuit uniforme, rechizite şi transport." Astfel, pensionarii au venit să tragă guvernul la răspundere pentru deciziile "pripite" care nu îi vor ajuta să îşi trăiască viaţa liniştiţi.

Cerlincă a declarat că "măsurile guvernului Boc nu sunt împotriva crizei, ci împotriva populaţiei", făcînd apel pensionarilor să nu se lase păcăliţi şi să nu stea acasă aşteptînd ca altcineva să ia atitudine. "Noi suntem o forţă şi ei trebuie să ţină cont de asta. Un preşedinte ţine cont de părerile oamenilor şi de nevoile lor."

Pensionarii au scandat sloganuri ca Jos Băsescu! Jos Mincinoşii! Trădătorii de neam! La puşcărie cu mincinoşii!

Mai tîrziu, un reprezentant al Prefecturii, le-a comunicat că Prefectul Sorin Arcadie Popescu va sosi în jumătate de oră, rugîndu-i să formeze o delegaţie de 5 persoane pentru a-şi putea prezenta punctul de vedere. Prefectul a sosit chiar într-o jumătate de oră şi i-a primit pe reprezentanţii pensionarilor în biroul său. Dînsul i-a asigurat că va transmite mai departe problemele lor.



14:43
miercuri, 12 mai 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere